Α.Γ Καλλής: Νεμέα covid -19… Νότα Σταυροπούλου – γυρνώντας από τον θάνατο (μια τραγική ιστορία)

Λένε πως πρώτα βλέπεις τον γείτονα και μετά τον ήλιο, κι αυτό είναι μια πραγματικότητα που η ίδια η ζωή έρχεται να επιβεβαιώσει στην καθημερινότητα μας.
Θα αναφερθώ λοιπόν σε μια αγαπητή και σεβαστή μου γειτόνισσα στον εργασιακό χώρο (τα καταστήματα μας συνορεύουν)που πριν από πέντε μήνες σχεδόν η μάστιγα της εποχής covid-19 χτύπησε την πόρτα της οικογενειακής της επιχείρησης (παραδοσιακός φούρνος από το 1957) με μια τραγική δυστυχώς κατάληξη όπου οι δύο αξιοσέβαστοι και αγαπητοί γονείς της , ο κύριος Κώστας και η κυρία Ντίνα ιδρυτές και στυλοβάτες της παραδοσιακής αυτής επιχείρησης πέθαναν εξ αιτίας του covid-19 με διάφορα 9 ημερών στο Νοσοκομείο Κορίνθου(ο κυρ Κώστας 21-11-2021 και η κυρά Ντίνα 30-11-2021…η ίδια σε ανύποπτο χρόνο έλεγε …δεν θέλω να πεθάνω τώρα που δεν θα μπορούν να έλθουν οι φίλοι και οι συγγενείς μου να με αποχαιρετήσουν κι όμως αυτός ο φόβος της έγινε πραγματικότητα). 

Δυστυχώς όμως ,την ίδια στιγμή ξεκινούσε παράλληλα και ο για δύο μήνες Γολγοθάς της κόρης τους Νότας Σταυροπούλου-Μπαλάφα με αίσιο ευτυχώς τέλος μετά από σκληρή μάχη με τον θάνατο που έδωσαν οι γιατροί της Κορίνθου και η ίδια που ούτε μια στιγμή δεν κατέθεσε τα όπλα μιας και ο χαρακτήρας της έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που συναντάς στους πραγματικούς αγωνιστές της ζωής που κάθε μέρα ατσαλώνονται από τις δυσκολίες και τα προβλήματα.
40 χρόνια στην επιχείρηση από παιδί 16 χρονών με ωράριο από τις 3π.μ έως 3μ.μ ,Κυριακές ,γιορτές ,με άσχημες ή μη καιρικές συνθήκες (όπως όλοι βεβαίως αυτοί που ασκούν αυτό το εξαντλητικό και ηρωικό επάγγελμα ),ήταν και είναι εκεί δίνοντας την μάχη στα πλαίσια αυτής της δύσκολης και επίπονης δουλειάς.
Μετά από αυτούς τους δύο εφιαλτικούς μήνες γύρισε από τον θάνατο έχοντας αναρρώσει από την άσχημη αυτή περιπέτεια και έπεσε ξανά στη μάχη όπως το έκανε πάντα στην ζωή της για να ανορθώσει μαζί με τον αδερφό της την επιχείρηση που εκ των πραγμάτων έχει πληγεί από την οικογενειακή τους τραγωδία .
ΕΜΕΙΣ ,που έχουμε μεγαλώσει στο εμπόριο ως τρίτης γενιάς έμποροι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι μετά από ένα ισχυρό πλήγμα να ξαναπιάσεις το νήμα από την αρχή με τις μισές επιπλέον δυνάμεις σου, στην προκειμένη των δύο αξιόλογων ανθρώπων που ήταν οι γονείς της.
ΟΜΩΣ αυτό είναι και το στοίχημα μιας κοινωνίας ,να μπορεί στα δύσκολα να συμπαραστέκεται στους ανθρώπους βοηθώντας τους να επουλώσουν τις πληγές τους.
Σ αυτούς τους δύσκολους και σκοτεινούς καιρούς ,του διχασμού και του άκρατου ατομισμού όπου ο ένας φοβάται τον άλλον τις περισσότερες φορές με ανυπόστατες αιτιάσεις, ας αποδείξουμε ότι η ελπίδα ,ο σεβασμός και η αγάπη στον πλησίον δεν είναι θεωρία και ευχολόγια ,αλλά πράξη που μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.
Αγαπητή Νότα καλώς ήρθες ξανά στην Εμπορική μας Οικογένεια ,θα είμαστε μαζί σου ως έμποροι, ως πολίτες μα κυρίως ως άνθρωποι ,γιατί αυτός ο κόσμος μπορεί να γίνει ομορφότερος κι εσύ ξανά δυνατή .
Η Νεμέα στηρίζει Νεμέα.
Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον της πόλης μας.

Με σεβασμό και εκτίμηση – Α.Γ Καλλής (επ. πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας)
Υ.Γ1. Το κείμενο αυτό το αφιερώνω στην μνήμη των αγαπημένων μας συμπολιτών που έφυγαν όλο αυτό το διάστημα λόγω covid-19
ΥΓ2. Θα πρέπει να συγχαρώ δημοσίως για την άψογη στάση και συμπαράσταση στην Νότα (με τον τρόπο του ο καθ’ ένας) ,τους υπόλοιπους φούρνους των Χ. Καλαντζή, Β. Μάλλιου , Σ. Μανάβη, Τ. Παπαδόπουλου , που απέδειξαν το υψηλό κύρος των Νεμεατών επαγγελματιών
Υ.Γ3 Στήριξε την τοπική αγορά ,εξασφάλισε εργασία στα δικά σου παιδιά , για να έχει αυτός ο τόπος όχι μόνο ένδοξο παρελθόν αλλά και ελπιδοφόρο μέλλον