Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Απλήρωτοι 4.000 «ήρωες» υγειονομικοί

Πλήρη αναλγησία για τους «ήρωες» υγειονομικούς των 850 ευρώ, δείχνει η κυβέρνηση η οποία ενώ επιλέγει να προχωρήσει στην πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας και των σωμάτων ασφαλείας τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου, την ίδια στιγμή ενημερώνει ότι οι υγειονομικοί του ΕΣΥ και οι εργαζόμενοι στις προνοιακές μονάδες θα πληρωθούν κατόπιν της εορτής του Πάσχα, στις 27 Απριλίου.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, η κυβέρνηση έχει «φτυσμένους τους πολεμιστές, τους ήρωες του υγειονομικού πολέμου», προσθέτοντας ότι «για τους υγειονομικούς των 850 ευρώ το μήνα δεν υπάρχει ζήτημα κοινωνικής ευαισθησίας, δεν υπάρχουν αυξημένες ανάγκες. Δεν υπάρχει ακρίβεια. Δεν επιτρέπεται να γιορτάσουν Πάσχα. Θα φάμε χειροκροτήματα. Ντροπή». 

Παράλληλα, ο Μ. Γιαννάκος τονίζει ότι 4.000 υγειονομικοί που εργάζονται μέσω του ΟΑΕΔ, δεν έλαβαν τον μισθό του Μαρτίου, που επρόκειτο να κατατεθεί στις 15 Απριλίου την ώρα που «η ακρίβεια τσακίζει».

Αναλυτικά, η δήλωση του Μ. Γιαννάκου:

«Το υπουργείο οικονομικών σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι με κοινωνική ευαισθησία και έχοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού ενόψει Πάσχα με συντονισμένες ενέργειες προγραμματίσει την πληρωμή του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας και των Σωμάτων Ασφαλείας τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου αντί για 26 Απριλίου.

Οι υγειονομικοί του ΕΣΥ καθώς και οι εργαζόμενοι στις προνοιακές Μονάδες δημόσιοι υπάλληλοι όπως ενημερωθήκαμε από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών ότι θα πληρωθούμε τον μισθό μας κατόπιν της εορτής Πάσχα, στις 27 Απριλίου.

Έχουν φτυσμένους τους πολεμιστές, τους ήρωες του υγειονομικού πολέμου ακόμη και σε αυτό. Για τους υγειονομικούς των 850 ευρώ το μήνα δεν υπάρχει ζήτημα κοινωνικής ευαισθησίας, δεν υπάρχουν αυξημένες ανάγκες. Δεν υπάρχει ακρίβεια. Δεν επιτρέπεται να γιορτάσουν Πάσχα. Θα φάμε χειροκροτήματα. Ντροπή.

Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Οι 4.000 υγειονομικοί των νοσοκομείων που εργάζονται μέσω του ΟΑΕΔ δεν έλαβαν τον μισθό τους 15 Απριλίου (μισθός Μαρτίου) λόγω των ειδικών αργιών του ΕΥΡΩ που έχουν καθιερωθεί για τον εορτασμό του καθολικού Πάσχα όπως ειδοποιήθηκαν από τις τράπεζες.

Πού είναι εδώ η κοινωνική ευαισθησία του υπουργείου Οικονομικών τη στιγμή που οι συνάδελφοι δεν έχουν να φάνε;

Και βέβαια δεν ξεχνάμε τους 3.500 συναδέλφους που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αναστολή (το μέτρο της αναστολής αφορά 7.500 συναδέλφους) χωρίς κανένα υγειονομικό όφελος και οκτώ μήνες είναι χωρίς μισθό και θα περάσουν μαύρο Πάσχα.

Τρεις από τους έξι υγειονομικούς σε αναστολή συνεχίζουν την απεργία πείνας. Οι άλλοι τρεις κατέρρευσαν. Θα κάνουν Πάσχα στα σκαλιά του υπουργείου υγείας. Αν αντέξουν. Τέτοια αναλγησία!».