Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Εξόρμηση στον Ολίγυρτο Κορινθίας

Ο σύλλογος μας κάνει εξόρμηση το Σάββατο 30 Απριλίου 2022 στον Ολίγυρτο Κορινθίας διπλή εξόρμηση, Ορειβατική, και Πεζοπορική.
Και οι δύο ομάδες θα ξεκινήσουν από το χωριό Λαύκα, σε κοινή πορεία. και στην συνέχεια η Ορειβατική ομάδα θα προχωρήσει έως την κορυφή Σκίπιζα 1935μ
Η Πεζοπορική ομάδα θα φτάσει σε χαμηλότερο υψόμετρο, και μετά θα πάρει το δρόμο της επιστροφής προς το χωριό περιμένοντας την Ορειβατική ομάδα.
Θα δούμε την εξαίσια θέα που προσφέρει η διαδρομή προς τον κάμπο Κανδήλας, τον κάμπο Στυμφαλίας, και όλες τις κορυφές των βουνών της Πελοποννήσου, κι όχι μόνο.. κι εάν φανούμε τυχεροί θα δούμε ανθισμένο τον Κυλλήνιο Άδωνι, το πανέμορφο φυτό που φύεται παγκοσμίως μόνο σε 4 βουνά της Πελοποννήσου, Ολίγυρτο, Χελμό, Σαιτά, και Ζήρεια (Κυλλήνη)
Στο τελείωμα θα πάμε σε ταβέρνα της περιοχής για φαγητό-καφέ.
Ορειβατική ομάδα.
Ω.Π 8 Β.Δ Β ΧΙΛ 12 ΥΨ.Δ 1230μ


Πεζοπορική ομάδα θα εξαρτηθούν από την δυναμική.
Αρχηγοί εξόρμησης
Μενούνος Περικλής 6973986683
Καραχοτζίτης Νίκος 6974407756
Ώρα αναχώρησης 07:00 από τα Περιβολάκια Κορίνθου.
Ποσό Συμμετοχής 10 €
Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες (και εφεδρικές), γκέτες, μπατόν, γάντια, σκούφος, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό , καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό.
• Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.
Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)
• Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προφύλαξης για τη μετάδοση του κοροναιού, στις μετακινήσεις με Λεωφορεία θα συμμετέχουν άτομα που έχουν τα ανάλογα πιστοποιητικά.
1)Πιστοποιητικό εμβολιασμού, η
2)Πιστοποιητικό Νόσησης, η
3)Πιστοποιητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών. ή PCR 72 ωρών.