Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Άργους

Mε μεγάλη λαμπρότητα τιμάται η εορτή της Ζωοδόχου πηγής στο Κεφαλάρι του Άργους, μετά τα δύο χρόνια από τον covid-19 , Πέμπτη 28 Απριλίου 2022.

Την παραμονή της εορτής Πέμπτη 28 Απριλίου, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου πλαισιωμένου από ιερείς από την ευρύτερη περιοχή. 

Ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Κεφαλαριώτισσας στο δημοτικό διαμέρισμα, παρουσία των τοπικών αρχών του Δήμου Άργους Μυκηνών. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων , οι βουλευτές Αργολίδας Γ.Ανδριανός και Α. Πουλάς , περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολύς κόσμος .

Η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής Κεφαλαρίου είναι ένας από τους ομορφότερους ιερούς ναούς της Αργολίδος . Δύο είναι τα βασικά στοιχεία που τον κάνουν ξεχωριστό. Το πρώτο είναι ότι βρίσκεται σε μια περιοχή που το πράσινο και τα νερά του ιστορικού ποταμού Ερασίνου την κάνουν μαγευτική δεύτερο είναι ότι ο ναός είναι χτισμένος μέσα σε ένα σπήλαιο του όρους Χάον.

Στο σημείο που βρίσκεται ο ναός, υπήρχε παλαιότερος ναός ο οποίος καταστράφηκε στις28 Μαΐου του 1918. Η καταστροφή επήλθε από μια ισχυρότατη έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών που βρισκόταν κοντά στον ναό. Σε αυτήν την έκρηξη έχασαν την ζωή τους 45 άνθρωποι.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ