Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Διάσχιση δέκα κορυφών στα Όρη Κυλλήνη άνω των 2000 μ

Ο Σύλλογος μας διοργανώνει διήμερη διάσχιση στο Όρος Κυλλήνη 7 και 8 Μαίου 2022 σε όλες τις κορυφές άνω των δύο χιλιάδων μέτρων, σε Αλπικό τοπίο.
Αναχώρηση στις 6 ώρα το πρωί από τον Άγιο Νικόλαο Κόρινθος με δικά μας αυτοκίνητα.Συνάντηση στο Κεφαλάρι Κορινθίας 7 ώρα όπου θα φορτώσουμε στα αγροτικά τον εξοπλισμό για κατασκήνωση το βράδυ και έτσι με ελαφρύ εξοπλισμό ξεκινάμε την πορεία μας από το μονοπάτι Κεφαλάρι μεγάλη σπηλιά και ανεβαίνουμε από την αριστερή κόψη προς την κορυφή Ντουσιά με 1250 υψμ στα 2074 διασχίζοντας την Κορυφογραμμή τις Μικρής Ζήρειας φτάνουμε στην Κορυφή Χιόνι στα 2117 και Κορυφή Ανώνυμη 2086 υψμ στην Κορυφή Τσούμα 2021υψμ στρίβουμε ελαφρώς αριστερά Κορυφή Τούμπι όπου υπάρχει πηγή και φτάνουμε στο διάσελο τις παράγκας κοντά σε πηγή.

Μετά από αυτή την πορεία θα κατασκηνώσουμε στα 1600μ υψμ. με θέα την Στυμφαλία με φαγητό τραγούδι και ιστορίες.
Ω.Π 8-9 Χιλ. 16 Β.Δ Β-Γ ΥΨ.Δ 1250μ

Την επόμενη μέρα ξημερώματα ξεκινούμε ανάβαση για κορυφή Παράγκα στα 2032μ 400υψμ και κατεβαίνουμε από την κορυφογραμμή Αργαλιός 1888μ περνάμε δεξιά από το διάσελο και τον δρόμο που κατεβαίνει για Σκαφυδιά περιοχή Σπαθαριά και παίρνουμε τον αριστερό δρόμο στο τέλος φτάνουμε στην δεξαμενή όπου ανεβαίνουμε στην περιοχή πλάκες κορυφές 2151 με στόχο κορυφή Προφήτης Ηλίας 2257μ Κατεβαίνοντας στο διάσελο τις φαρμακίλας παίρνουμε νερό ανεβαίνουμε στην κορυφή Ζήρειας Σημείο 2376μ και κατηφορίζουμε από Κοκκινόβραχο 2128μ στο οροπέδιο Λίμνη Δασίου.
Ω.Π 8-9 Χιλ. 16 Β.Δ Β-Γ ΥΨ.Δ 1100μ

Στο τελείωμα της πορείας θα μας περιμένει μικρό Λεωφορείο, για να μας μεταφέρει στο Κεφαλάρι για να πάρουμε τα αυτοκίνητα.

Ποσό Συμμετοχής 20 € για μεταφορά με λεωφορείο, και αγροτικά, και φαγητό όλα μαζί στο λογαριασμό ανάλογα τι θα φάμε με ντελίβερι από ταβέρνα του Χωριού Κυλλήνη, και να βράσουμε χόρτα μαζεμένα από τα 2000 υψμ
Αρχηγοί εξόρμησης
Μπολέτη Βασιλική 6973686870
Καραγεώργος Χριστόφορος 6948002379
Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες (και εφεδρικές), γκέτες, μπατόν, γάντια, σκούφος, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό.


• Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.
Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)