Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικό σχέδιο στήριξης για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια ετοιμάζει η κυβέρνηση

Σε εθνικό όμως επίπεδο εμείς στήνουμε τα δικά μας αναχώματα. Και ας μην ξεχνάμε ότι ο πληθωρισμός των τιμών δεν αντιμετωπίζεται σε καμία περίπτωση με πληθωρισμό εντυπώσεων

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ανακοίνωση του νέου εθνικού σχεδίου στήριξης που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται από την ακρίβεια. Ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο τόνισε όμως ότι η μάχη με τις ανατιμήσεις είναι άνιση και θα χρειαστεί πανευρωπαϊκή απάντηση



 

Εθνικό σχέδιο στήριξης

Ο πρωθυπουργός μίλησε για ρωσικούς εκβιασμούς στη διακίνηση του φυσικού αερίου τονίζοντας ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο στην περιοχή και σε λιγότερο από 20 μήνες θα έχει διαφοροποιήσει πλήρως τις πηγές εφοδιασμού φυσικού αερίου της χώρας και σε όλα τα Βαλκάνια.

«Πολύ σύντομα επίσης θα ανακοινωθεί το νέο εθνικό πρόγραμμα στήριξης απέναντι στις συνέπειες του πολέμου και την εισαγόμενης ενεργειακής έκρηξης. Ξέρω πολύ καλά πως αυτή η εισαγόμενη ακρίβεια πολιορκεί τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ενώ δεν έπαψα ποτέ να τονίζω ότι οι μισθοί στη χώρα μας δυστυχώς είναι ακόμα χαμηλοί» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Κόντρα για την ενέργεια
Για στρέβλωση στην αγορά ενέργειας μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκέφτηκε τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και είπε ότι δεν έχει γίνει τίποτα εδώ και 40 ημέρες που ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την φορολόγηση των υπερκερδών.

«Άρα, αυτό που τελικά πρέπει να τελειώσει για να τελειώσει και η επιβάρυνση του καταναλωτή, είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Με διαρκή ψέματα, ασυναρτησίες, προχειρότητα και ερασιτεχνισμό δεν λύθηκε ποτέ κανένα πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος ζήτησε από το Βόλο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα σε κάθε πολίτη για όσο καιρό χρειαστεί, διαβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.