Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου το περίπτερο τουριστικής πληροφόρησης στο Ναύπλιο

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στοχεύει στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού μέσα από την προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τόπου μας, όπως ο πολιτισμός, η πνευματική δημιουργία, τα μνημεία μας η γαστρονομία”.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην εκδήλωση εγκαινίων του περιπτέρου τουριστικής πληροφόρησης στο Ναύπλιο, το βράδυ, Σάββατο 30 Απριλίου.




“Επιδίωξή μας με το εν λόγω περίπτερο, που ήδη λειτουργεί και έχει εξυπηρετήσει πολλούς επισκέπτες, είναι να καθοδηγήσουμε τον κόσμο στην Αργολίδα, την Πελοπόννησο. Παράλληλα επιζητούμε και την καταγραφή προβλημάτων που παρατηρούν οι επισκέπτες, τα οποία στο τέλος της περιόδου θα μελετώνται για την επίλυσή τους, αλλά και θα δημοσιοποιούνται” δήλωσε ο περιφερειάρχης συνεχίζοντας.

Ο Π. Νίκας, αναφερόμενος στη συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο Ναυπλιέων και άλλους δήμους στις υπόλοιπες Π.Ε., ανακοίνωσε ότι ανάλογες δομές ενισχυτικές του τουρισμού, έχουν δημιουργηθεί από την Περιφέρεια στην Σπάρτη, στον Ισθμό, καθώς και στον διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης μετέφερε τον προβληματισμό που επικρατεί γενικά για τον εν εξελίξει πόλεμο στην Ουκρανία, καλώντας “να υπάρχει στον τόπο μας ενότητα και συνεννόηση, μακριά από λαϊκισμούς και ακρότητες”.

Στην χθεσινή εκδήλωση εγκαινίων του περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης στο Ναύπλιο, την οποία ευλόγησε ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, παρέστησαν επίσης μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου και Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης, η αντιδήμαρχος Ναυπλιέων αρμόδια για τον Τουρισμό Νάντια Αναστασίου, ο εντεταλμένος για θέματα Αθλητισμού περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μαντζούνης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Τάσος Γανώσης και Βασίλης Σιδέρης, ο πρόεδρος του Επιμελήτηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ναυπλίου Ιορδάνης Δαμιανός, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

Νωρίτερα χθες, το απόγευμα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου παρέστη και χαιρέτισε στην διεθνή έκθεση 7th Mediterranean Yacht Show που εγκαινιάστηκε στο λιμάνι του Ναυπλίου, όπου έως τις 4 Μαΐου θα βρίσκονται πάνω από 90 σκάφη αναψυχής.

“Ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση που δείχνει τη δύναμη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας” χαρακτήρισε στον χαιρετισμό του ο Π. Νίκας την έκθεση αυτή, η οποία συμβάλει στον θαλάσσιο τουρισμό:

“Ο θαλάσσιος τουρισμός συνιστά συγκριτικό πλεονέκτημα της πατρίδας μας, καθώς αποτελεί πηγή πλούτου ενώ δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας” τόνισε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι από την πλευρά της, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη σε εξέλιξη οργανωμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής.

Τόνισε ακόμα ο Π. Νίκας ότι Περιφέρεια, σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, έχει αναλάβει και προωθεί την επίλυση των γραφειοκρατικών προβλημάτων που αφορούν τη μαρίνα του Ναυπλίου και εκτίμησε ότι σύντομα θα πρέπει να αναμένεται η υπογραφή της σχετικής ΣΔΙΤ για την ιδιαίτερης σημασίας αυτή υποδομή.

Στην εν λόγω εκδήλωση παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής Ναυτιλιακών Επενδύσεων και Νησιωτικής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιάννης Μαλτέζος, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης και Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου, ο εντεταλμένος για θέματα Αθλητισμού περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μαντζούνης, οι πρόεδροι του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού Μιχάλης Σκουλικίδης, του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου Τάσος Ζαφείρης, του ΔΟΠΠΑΤ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού, Τουρισμού) Μαρία Ράλλη, του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, της Τοπικής Κοινότητας Ναυπλίου Ιορδάνης Δαμιανός, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.