Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλύσιμο σε μόνο 4 σημεία του σώματος προτείνουν οι Γερμανοί για οικονομία

Καθώς το ενεργειακό κόστος συνεχίζει να επιβαρύνεται χάρη στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι Γερμανοί καλούνται να βρουν λύσεις.

Σε άρθρο της η εφημερίδα Bild με τίτλο «Αρκεί να πλένετε αυτά τα τέσσερα μέρη του σώματος – Γιατί το δέρμα καθαρίζεται μόνο του αν το αφήσετε», επικαλείται συμβουλές του υπουργού Οικονομίας Robert Habeck, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να μειώσουν τη θέρμανση, τις επισκέψεις στη σάουνα και τα ντους, ώστε να βοηθήσουν τη χώρα να μειώσει την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια.



 

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η αποφυγή του ντους δίνει την ευκαιρία στα καλά βακτήρια να πολλαπλασιαστούν, βοηθώντας στις δερματικές παθήσεις και καταναλώνοντας επίσης τις ουσίες που ευθύνονται για την κακοσμία του σώματος.

«Με αυτόν τον τρόπο, αυτό [το δέρμα] καθαρίζεται μόνο του», αναφέρει το άρθρο, υποστηρίζοντας αμφίβολα ότι η αποφυγή του πλυσίματος του σώματός σας θα σας κάνει πραγματικά να μυρίζετε καλύτερα.

Το άρθρο επικαλείται τη δερματολόγο Yael Adler, η οποία ισχυρίζεται ότι η αποφυγή του ντους για τρεις εβδομάδες κάνει, «τις οσμές να εξαφανίζονται και το δέρμα να αρχίζει ένα είδος αυτοκαθαρισμού».

Σύμφωνα με την Adler, οι Γερμανοί μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια και να διατηρήσουν τον εαυτό τους αρκετά καθαρό πλένοντας μόνο τέσσερις περιοχές του σώματος, τον πισινό, τις μασχάλες, τα πόδια και τη βουβωνική χώρα.

Σε ορισμένες χώρες, αυτό είναι στην καθομιλουμένη γνωστό ως “πλύσιμο της πόρνης”.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αφού ο Κλάους Μίλερ, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων της Γερμανίας, ρώτησε τους συμπατριώτες του, «αν χρειάζεται πραγματικά να κάνετε ζεστό ντους επτά ημέρες την εβδομάδα – με θέρμανση φυσικού αερίου».

O υπουργός της κυβέρνησης Peter Hauk είπε επίσης στους Γερμανούς ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους απλώς κλείνοντας τη θέρμανση και φορώντας πιο ζεστά πουλόβερ.

«Μπορείτε να αντέξετε 15 βαθμούς [Κελσίου] το χειμώνα με ένα πουλόβερ. Κανείς δεν πεθαίνει από αυτό. Αλλά οι άνθρωποι πεθαίνουν αλλού», είπε.

Πριν από την έναρξη του πολέμου, η Γερμανία εισήγαγε το 55% του φυσικού αερίου της από τη Ρωσία μαζί με το ένα τρίτο του πετρελαίου της και το 45% του άνθρακα της.

Oι υπουργοί της κυβέρνησης, οι Γερμανοί τεχνοκράτες και οι υπόλοιποι θα πρωτοστατήσουν σίγουρα στην εθελοντική μείωση του δικού τους βιοτικού επιπέδου σε ένδειξη αλληλεγγύης προς εκείνους που δεν έχουν την πολυτέλεια να μην το κάνουν.

pronews.gr