Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνέντευξη τύπου για τον 14οΑργειακό Μυκηναϊκό Δρόμο -VIDEO

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 5/5 στο Δημαρχείο του Άργους με θέμα τον 14οΑργειακό Μυκηναϊκό Δρόμο που θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μαΐου, παρουσία του Δημάρχου Άργους Μυκηνών κ.Δημήτρη Καμπόσου , του Προέδρου του ΝΠΔΔ Κοινωνική Μέριμνα και Αθλητισμός κ. Νίκου Δελή, του Προέδρου της ΚΕΔΑΜ κ. Παναγιώτη Σκούφη , του Εντεταλμένου Συμβούλου της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε θέματα Αθλητισμού κ. Γιάννη Μαντζούνη, της αντιπρόεδρου της ΚΕΔΑΜ και μέλους της οργανωτικής επιτροπής κ. Ελισάβετ Δήμα, της πρωταθλήτριας Στίβου Ελπίδας Καρκαλάτου και τέλος του Προέδρου Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας κ. Δημήτρη Βύρλα. 

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Καμπόσος σε δήλωσή του εξέφρασε την βεβαιότητα πως ο 14ος Αργειακός Μυκηναϊκός Δρόμος θα έχει μεγάλη συμμετοχή ενώ τόνισε πως πρόκειται για μια δωρεάν διοργάνωση που μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι ηλικίες ώστε να γνωρίσουν τα ιστορικά μονοπάτια του Δήμου μας. «Μετά από ένα μεγάλο διάστημα  χωρίς αθλητικές διοργανώσεις λόγω πανδημίας  έφτασε η στιγμή για να υποδεχτούμε την μεγάλη αθλητική γιορτή του Δήμου Άργους Μυκηνών τον Αργειακό Μυκηναϊκό δρόμο.  Οι δρομείς και οι βαδιστές όλων των ηλικιών θα διαβούν τους ιστορικούς δρόμους του Δήμου μας, τιμώντας τα ιδεώδη του ελληνικού πολιτισμού»

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Νίκος Δελής ανέφερε: Είναι ένα αθλητικό- πολιτιστικό δρώμενο που έχει γίνει θεσμός για τον Δήμο Άργους Μυκηνών. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουν δηλώσει συμμετοχή αθλητές απ’ όλη την  Ελλάδα και συνεχίζουν ακόμα να δηλώνουν. Για όσους το αποφασίσουν να συμμετάσχουν την τελευταία στιγμή έχουμε φροντίσει να υπάρχουν νούμερα συμμετοχής ακόμα και λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.

OΠρόεδρος της ΚΕΔΑΜ κ. Παναγιώτης Σκούφης δήλωσε: «Η ΚΕΔΑΜ είναι πάντα αρωγός σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό και επικοινωνούν τα ιδεώδη του. Εύχομαι να πραγματοποιηθεί ένας επιτυχημένος αγώνας και να τον χαρούν όλοι.»

Ο κ. Γιάννης Μαντζούνης Σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα Αθλητισμού δήλωσε πως η Περιφέρεια θα στηρίζει πάντοτε τέτοιες αξιόλογες δράσεις και βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του Δήμου Άργους Μυκηνών.

 

Πρόγραμμα παράλληλων Δράσεων :

7 Μαΐου 2022

  • Τελετή Έναρξης, Πλατεία Αγίου Πέτρου Άργος 21:00

Απαγγελία ποιήματος Παλαιόθεν Ελληνίς – Τάσος Θάνος.

Μουσικό event ” Έλα πάρε μου την λύπη ” με τους Swing&Sing.

 

8 Μαΐου 2022

  • Τελετή για την Εκκίνηση του αγώνα, Μυκήνες : “Στο όνομα της Ειρήνης” – 8:40 .
  • Make a wish ( Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) – Πλατεία Αγίου Πέτρου 10:00 -13:00.
  • Παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους -Πλατεία Αγίου Πέτρου 11:30-12:30 .