Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αποδυναμώνονται και κλείνουν αστυνομικές υπηρεσίες στην Κορινθία με αποφάσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Γ. Ψυχογιός: «Στη Βουλή η καταγγελία της ΕΑΥΚ για ισχυρή αποδυνάμωση των αστυνομικών υπηρεσιών στην Κορινθία με απόφαση της κυβέρνησης»

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε στη Βουλή ως Αναφορά, την από 6/5/2022 Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας που του κοινοποιήθηκε και  με την οποία καταγγέλλουν ότι  με την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διακόπτεται η ενίσχυση της Δ.Α. Κορινθίας με σαράντα (40) αστυνομικούς από 09-05-2022.



 

Ακολουθεί η Αναφορά όπως κατατέθηκε:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

 

 Θέμα: «Αποδυναμώνονται και κλείνουν αστυνομικές υπηρεσίες στο Νομό Κορινθίας με τις αποφάσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη»

 

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως Αναφορά την αριθμ. πρωτ. 301/5/12-λστ’/6/5/2022 Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας  με την οποία καταγγέλλουν ότι με την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την διακοπή ενίσχυσης της Δ.Α. Κορινθίας με σαράντα (40) αστυνομικούς από 09-05-2022, τέσσερα αστυνομικά τμήματα θα αποδυναμωθούν εντελώς και θα λειτουργούν ως Κ.Ε.Π, καθότι το προσωπικό τους δεν θα επαρκεί για εποχούμενες περιπολίες, το Α.Τ Κορίνθου δεν θα διαθέτει περιπολικό όχημα όταν αστυνομεύει ένα Δήμο 60.000 κατοίκων, ο οποίος το καλοκαίρι υπερδιπλασιάζεται με τεράστια εδαφική αρμοδιότητα και τέλος, στην πολυπληθέστερη τουριστικά περιοχή του Νομού μας, το Α.Τ. Λουτρακίου, θα κοσμείται μόνο από τη σημαία του και ένα τηλεφωνητή.

Επισημαίνουν, εξάλλου, τα σοβαρά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την απόφαση αυτή τόσο στην λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών, όσο και στην αστυνόμευση του Νομού Κορινθίας, ειδικά τους θερινούς μήνες, αφού αποτελεί πόλο έλξης για τον εγχώριο τουρισμό, ειδικά για τους κατοίκους της Αττικής, με τον πληθυσμό του κάθε χρόνο να τριπλασιάζεται αυτή την εποχή. Ενδεικτική είναι η περίοδος του φετινού Πάσχα όπου ο Νομός Κορινθίας είχε ρεκόρ επισκεψιμότητας, κάτι που αναμένεται και για το φετινό καλοκαίρι. Εξάλλου, η Κορινθία αποτελεί κόμβο μεταξύ Αχαΐας και Αττικής, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κυκλώματα εγκληματικότητας που μεταφέρονται και λειτουργούν στο Νομό.

Επειδή, τόσο το δικαίωμα στην ασφάλεια πολιτών, επαγγελματιών και επισκεπτών, όσο και η κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και αξιοπρεπών συνθηκών για τους αστυνομικούς που υπηρετούν και εν μέσω πανδημίας χωρίς διακοπή, είναι βασικές υποχρεώσεις της Πολιτείας που απορρέουν από το ίδιο το Σύνταγμά μας,

       Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 6 Μαΐου  2022                                                   

     Ο ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

  Γεώργιος Ψυχογιός