Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Σήμερα η κάλπη για το όνομα και τους Συνέδρους – Οι στόχοι του Νίκου Ανδρουλάκη

Από τις 7 το πρωί έχουν ανοίξει σήμερα Κυριακή τα εκλογικά κέντρα για να προσέλθουν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να ψηφίσουν το όνομα του κόμματος, τους εκπροσώπους των τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών, αλλά και τους συνέδρους εν όψει και του Συνεδρίου στις 20-22 Μαΐου στο Κλειστό του Φαλήρου.

Οι προτάσεις του κόμματος προς τα μέλη είναι δύο: «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» με σήμα τον Ήλιο και «Κίνημα Αλλαγής» ακριβώς όπως ισχύει τώρα και με το ίδιο σύμβολο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος είναι εμπνευστής αυτής της ψηφοφορίας θα ψηφίσει στις 11 το πρωί στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων.



 

«Προεκλογική δέσμευση»
Ήδη από τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε δεσμευθεί για την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ. Όπως περιέγραφαν άνθρωποι κοντά στον Νίκο Ανδρουλάκη, με την επιστροφή του ονόματος και του ήλιου ως σύμβολο ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «θέλει να πετύχει τη σύνδεση του παρελθόντος με το σήμερα, χωρίς όμως τα λάθη του χθες». Αυτός είναι ο κεντρικός στόχος.

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής το όνομα
Οι πάντες στην Χαριλάου Τρικούπη ομολογούν ότι το όνομα το οποίο θα επικρατήσει θα είναι το «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» και μάλιστα με συντριπτική διαφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες του topontiki.gr σε πρόσφατη δημοσκόπηση που έγινε ανάμεσα σε ψηφοφόρους και μέλη της παράταξης το «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» έρχεται πρώτο. Για την αλλαγή του ονόματος υπήρξαν και διαφωνίες με τη ένσταση του συζύγου της Φώφης Γεννήματα να ξεχωρίζει.

Στοίχημα η προσέλευση
Ένα μεγάλο στοίχημα του Νίκου Ανδρουλάκη είναι η προσέλευση του κόσμου, γι’ αυτό και ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα μέσα από τα Social Media. Στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να κρατήσουν ζωντανή την σχέση τους με την κοινωνία και να έχουν ως βάση τους 270.000 χιλιάδες πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες για την ηγεσία του κόμματος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η προσέλευση υπολογίζεται ότι θα φτάσει τις 100.000. Στο ΠΑΣΟΚ θέλουν όσο το δυνατόν περισσότερους καθώς σε μία εβδομάδα από τώρα είναι η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής στον ΣΥΡΙΖΑ και έστω και επικοινωνιακά θα είναι πολιτικό θέμα συζήτησης. Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 7 το απόγευμα

Το μήνυμα Σκανδαλίδη
Σε συνέντευξη του στο topontiki.gr ο Κώστας Σκανδαλίδης, έχοντας ζήσει και συνεργαστεί με όλους τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ έστειλε το μήνυμα: «η ανάκαμψη της παράταξης δεν είναι πια ένα συγκυριακό φαινόμενο, είναι μια νέα πραγματικότητα. τα ίδια τα γεγονότα οδηγούν στην αποκαθήλωση του μικρού δικομματισμού και οι ερχόμενες εκλογές θα επικυρώσουν όχι μόνο την ανάκαμψη αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ. Το χρέος μας είναι να πείσουμε την μεγάλη δύναμη των πολιτών που στρέφει ξανά το βλέμμα σε μας ότι δεν επιστρέφουμε για να επαναφέρουμε το χθες του ΣΥΡΙΖΑ ή το σήμερα της ΝΔ αλλά το αύριο, τη νέα σελίδα για την πολιτική και το τόπο που γράφεται στο καταιγιστικό τοπίο μιας κυριολεκτικά νέας εποχής. Να γίνουμε πρωταγωνιστές και καταλύτες μιας νέας αναγεννητικής προσπάθειας για την Ελλάδα και τους Έλληνες».

topontiki.gr