Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Eurovision: Σε ποια θέση θα τραγουδήσει η Αμάντα Γεωργιάδη στον τελικό

Το «Die Together» της Αμάντα Γεωργιάδη θα είναι το 17ο τραγούδι που θα ακουστεί στο μεγάλο τελικό της Eurovision 2022 το Σάββατο (14/5, 22:00). Οι διοργανωτές έκαναν γνωστή τη σειρά με την οποία θα τραγουδήσουν οι 25 χώρες που θα διεκδικήσουν την πρωτιά στο «Pala Olimpico» του Τορίνο. 

Η ελληνική συμμετοχή που εντυπωσίασε και κέρδισε θετικές κριτικές στον πρώτο ημιτελικό την περασμένη Τρίτη (10/5) θα ακολουθήσει αυτή του Βελγίου στο μεγάλο τελικό, ο οποίος θα ανοίξει με το τραγούδι της Τσεχίας.

Το «Die Together» παρουσιάζεται ως εκ των τραγουδιών που έχουν… σίγουρη θέση στην πρώτη 10άδα του διαγωνισμού, ενώ οι στοιχηματικές εταιρίες το παρουσιάζουν το 6ο πιο «ισχυρό». Έτσι, δεν αποκλείεται να δούμε την Αμάντα να «παλεύει» για μια θέση στην πρώτη 5άδα. Το μεγάλο φαβορί είναι η Ουκρανία, ενώ «ψηλά» αναμένεται να πλασαριστούν Ιταλία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία. Από τον τελικό θα απουσιάσει η Κύπρος και η Ανδρομάχη που δεν κατάφεραν να προκριθούν από το β’ ημιτελικό που διεξήχθη το βράδυ της Πέμπτης (12/5) παρόλο που εντυπωσίασε το κοινό στην αρένα με το «Ela».

Η Αμάντα Γεωργιάδη, πάντως, πηγαίνει με διάθεση να… χαρεί τη συμμετοχή της, ενώ υπογράμμισε πως ένιωσε υπερήφανη με την επιτυχία της. Όπως είπε, άλλωστε, μετά την πρόκρισή της στον τελικό: «Το σίγουρο είναι πως θα περάσουμε ωραία».

Το «Die Together» της Αμάντα Γεωργιάδη:

Ποιες χώρες πέρασαν στον τελικό της Eurovision
Πέραν της Ελλάδας το Σάββατο στον τελικό θα διαγωνιστούν άλλες 24 χώρες. Η τελική 25άδα είναι η εξής: Ελλάδα, Αρμενία, Νορβηγία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ελβετία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ισλανδία, Σερβία, Πολωνία, Ρουμανία, Βέλγιο, Σουηδία, Αυστραλία, Εσθονία, Αζερμπαϊτζάν, Φινλανδία, Τσεχία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία.