Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισόβια και 11,5 χρόνια φυλάκιση στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Με την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή καταδικάστηκε ομόφωνα ο γυναικοκτόνος, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για την εν ψυχρώ δολοφονία της συζύγου του και μητέρας του παιδιού του, Καρολάιν Κράουτς, στις 11 Μαΐου 2021 στα Γλυκά Νερά.

Η εισαγγελέας πρότεινε να του επιβληθεί για τη δολοφονία της Καρολάιν η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που όπως είπε χαρακτηριστικά «πιο δίκαιη ποινή δεν υπάρχει».




 

Πιο συγκεκριμένα, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, μετά από 6 συνεδριάσεις σε ισόβια κάθειρξη, αλλά και πρόσκαιρη κάθειρξη 11 ετών και 6 μηνών κατά συγχώνευση, ομόφωνα για τα φρικτά εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος της συζύγου και της σκυλίτσας της.

Αναφορικά με τη χρηματική ποινή το δικαστήριο αποφάσισε πάλι ομόφωνα ότι θα πρέπει να του επιβληθεί χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

Αναλυτικά το δικαστήριο του επέβαλε:
-ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

-πρόσκαιρη κάθειρξη 10 ετών για θανάτωση ζώου συντροφιάς και 20.000

-ποινή φυλάκισης ενός έτους για πράξη ψεύδους καταγγελίας

-ποινή φυλάκισης 3 ετών και 3.000 ευρώ για ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση

Συνολικά η ποινή που επιβλήθηκε είναι ισόβια και κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ενώ για τη θανάτωση ζώου πρότεινε κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή 400 μονάδων επί έκαστη ημέρα 50 ευρώ. Για την πράξη της ψευδούς κατάθεσης (πλημμέλημα), η εισαγγελέας ζήτησε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 360 μονάδων επί 10 ευρώ ημερησίως και για την τέταρτη πράξη της ψευδούς καταμήνυσης φυλάκιση ενός έτους.

Πηγή: rosa.gr