Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτο: Απειλούν να κόψουν το ρεύμα ακόμη και σε σχολεία!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ακόμη και σχολεία βρίσκονται πια στο στόχαστρο της αδιανόητης ενεργειακής ακρίβειας, για την οποία η κυβέρνηση έχει προσφέρει μόνο μεγαλοστομίες.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, έδωσε εχθές στη δημοσιότητα δύο ειδοποιητήρια διακοπών ηλεκτροδότησης σε δημοτικό, αλλά και σε νηπιαγωγείο. 

Μεταξύ όσων κατήγγειλε, προειδοποίησε και ότι θα υπάρξουν δυναμικές απαντήσεις στους εκβιασμούς και στα απειλητικά έγγραφα των παρόχων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ανάρτησή του, η δημοτική αρχή έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό τους αρμόδιους για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι και επιχειρήσεις με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος στο Κερατσίνι και στη Δραπετσώνα, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα καταφθάνουν συνεχώς ειδοποιητήρια διακοπών ηλεκτροδότησης για ανεξόφλητους λογαριασμούς.

Όμως εχθές, το ποτήρι ξεχείλισε, όταν στα χέρια της δημοτικής αρχής έφθασαν δύο ειδοποιητήρια διακοπών ρεύματος για σχολεία της πόλης, όσο οι κρατικές χρηματοδοτήσεις για τα σχολεία είναι μειωμένες, ενώ πολλές φορές δεν φτάνουν καλά-καλά ούτε για τα βασικά.

Πρόκειται για το 7ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου και το 26ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:
ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ..
Το τελευταίο διάστημα καταφθάνουν συνεχώς ειδοποιητήρια διακοπών ηλεκτροδότησης για ανεξόφλητους λογαριασμούς σε σπίτια και επιχειρήσεις. Τώρα όμως προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα. Έβαλαν στο στόχαστρο και τα σχολικά κτίρια.
Έχουμε στα χέρια μας δύο ειδοποιητήρια διακοπών ρεύματος για σχολεία της πόλης.
Η «Δ»ΕΗ και οι άλλοι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης, αφού εφάρμοσαν μια απαράδεκτη τιμολογιακή πολιτική σε βάρος των καταναλωτών, καλώντας τους να πληρώσουν υπέρογκα ποσά τα οποία δεν δημιούργησαν ποτέ, κλιμακώνουν την επίθεση τους απειλώντας με διακοπές ρεύματος όσους δεν «συμμορφώνονται στις υποδείξεις».
Η εκβιαστική αντιμετώπιση της «Δ»ΕΗ δεν μπορεί και δεν θα μείνει αναπάντητη. Δεν θα ανεχτούμε τη λογική που οδηγεί σε τέτοιου είδους απειλητικά έγγραφα. Σε μια εποχή μάλιστα που οι κρατικές χρηματοδοτήσεις για τα σχολεία είναι μειωμένες και πολλές φορές δεν φτάνουν ούτε για τους λογαριασμούς!
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας σε όσες και όσους αδυνατούν να καλύψουν το παράλογο κόστος των λογαριασμών ηλεκτροδότησης. Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το ρεύμα με την έναρξη της λειτουργίας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας από το Νοέμβριο του 2020 έπαψε να λογίζεται ως κοινωνικό αγαθό και μετατράπηκε σε χρηματιστηριακό προϊόν. Αυτομάτως οι κερδοσκόποι αξιοποιήσαν αυτή την ευκαιρία καταγράφοντας προκλητικά υπερκέρδη.
Εμείς λοιπόν προειδοποιούμε με τη σειρά μας. Αν θέλουν ας τολμήσουν να κόψουν το ρεύμα από δημόσιο σχολικό κτίριο και τότε θα λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει.

Πηγή: rosa.gr