Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εργολάβοι στο νοσοκομείο Κορίνθου – Πρώτη πράξη του «Νοσοκομείο Α.Ε.» του «νέου ΕΣΥ»

Λαϊκή Συσπείρωση Κορινθίας

Η απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Κορίνθου να προχωρήσει σε διαγωνισμό ανάθεσης υπηρεσιών σε εργολαβική εταιρεία στην φύλαξη, την εστίαση και την καθαριότητα που θα οδηγήσει στην αντικατάσταση των συμβασιούχων εργαζόμενων σε αυτές τις θέσεις, σηματοδοτεί και εντάσσεται στο νέου τύπου Νοσοκομείου που περιγράφει το “νέο ΕΣΥ” που νομοθέτησε η Κυβέρνηση, της γενικευμένης επιχειρηματικής δράσης στα δημόσια νοσοκομεία.Η επανείσοδος εργολάβων στην καθαριότητα και τη φύλαξη του νοσοκομείου αποτελεί εφαρμογή της τροπολογίας της κυβέρνησης, με την οποία επεκτείνεται η «ανάθεση υπηρεσιών» στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα Υγείας, «με τη σύναψη συμβάσεων προμήθειας» για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από τις αναστολές. Φανερώνεται δηλαδή η σκοπιμότητα της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών, που δεν ήταν άλλη από την επιτάχυνση της υλοποίησης των σχεδίων της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ».

Απο αυτό το σχεδιασμό κερδισμένοι θα βγουν μόνο τα ιδιωτικά συμφέροντα. Οι εργαζόμενοι θα είναι με τις γνωστές ελαστικές σχέσεις εργασίας και τα ανύπαρκτα δικαιώματα, αλλά και η ποιότητα των υπηρεσιών που θα απολαμβάνει ο ασθενής σε ένα διαρκώς υποχρηματοδοτούμενο σύστημα υγείας, θα υποβαθμιστεί αφού μπαίνει στη μέση το κέρδος του ιδιώτη.

Το ΚΚΕ χρόνια τώρα βάζει το ζήτημα ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν μόνιμες ανάγκες για τη λειτουργία των νοσοκομείων, άρα μόνιμη θα πρέπει να είναι και η εργασία τους! Αποκάλυψε το αίσχος της εφαρμογής των ατομικών συμβάσεων των εργαζόμενων και το αφήγημα της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι θα σωθούν οι θέσεις και τα δικαιώματά τους με το διώξιμο των εργολάβων από τα νοσοκομεία που όμως φρόντιζε να μη νομοθετήσει το αυτονόητο, δηλαδή »την απαγόρευση εισόδου ιδιωτών στο χώρο της Υγείας», αφήνοντας έτσι νομικά παραθυράκια.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, μόνιμοι και συμβασιούχοι να μην επιτρέψουν αυτήν την εξέλιξη. Αμεσα μέσα από έκτακτες γενικές συνελεύσεις να οργανώσουν την πάλη τους, χωρίς διαχωρισμούς σε μόνιμους και συμβασιούχους. Μαζί με φορείς και τα λαικά στρώματα της Κορίνθου να συντονίσουν τον αγώνα που αφορά όλους μας! Ενότητα κι αγώνας γιατί στο «νέο ΕΣΥ», στο νοσοκομείο “επιχείρηση” που ετοιμάζουν, ο κανόνας θα είναι οι εξουθενωμένοι, υγειονομικοί, το ελάχιστο δυνατό και φθηνότερο προσωπικό και τα νέα κέρδη για τους επιχειρηματίες της υγείας, ενώ ο κόσμος θα βάζει το χέρι στην τσέπη για να βρει την υγειά του!

  • Καμία σύμβαση των νοσοκομείων με εργολάβους.
  • Οχι στις αναστολές εργασίας και στη στέρηση μισθού.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για πλήρη στελέχωση των δημόσιων δομών Υγείας.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων υγειονομικών. Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση των ΣΔΙΤ και κάθε επιχειρηματικής δράσης στον κλάδο.