Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Google διαψεύδει την Κυβέρνηση: Κρατικοί φορείς στην Ελλάδα έχουν το λογισμικό παρακολούθησης Predator

Η Google διαψεύδει την ελληνική Κυβέρνηση για το λογισμικό παρακολούθησης Predator, καθώς όπως υποστηρίζει η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που το έχουν προμηθευτεί.

Ενόσω η Κυβέρνηση επιμένει ότι δεν έχει προμηθευτεί το λογισμικό παρακολούθησης Predator, η Google, η κορυφαία μηχανή αναζήτησης τη διαψεύδει καθώς αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που το έχουν προμηθευτεί. 

Όπως γράφει σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης ο οποίος και παρακολουθούνταν «Πλέον και η Google αναφέρει επίσημα ότι το λογισμικό παρακολούθησης Predator έχει πουληθεί σε κρατικούς φορείς στην Ελλάδα και μάλιστα ως λογισμικό επιμόλυνσης και κινητών Android. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν έχει προμηθευτεί το Predator».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «η αποκάλυψη της Google ουσιαστικά δείχνει ότι το λογισμικό παρακολούθησης Predator έχει πουληθεί ως ολόκληρο πακέτο υπηρεσιών και δεν αφορά μόνο σε κινητά iPhone αλλά και Android».

Όπως αναφέρει η Google στις ενημερώσεις των χρηστών από την Ομάδα Ανάλυσης Απειλών, σύμφωνα με τα ευρήματα του CitizenLab, οι υποστηριζόμενοι από κυβερνήσεις φορείς που αγόρασαν τα υποκλαπέντα δεδομένα βρίσκονται (τουλάχιστον) στην Αίγυπτο, την Αρμενία, την Ελλάδα, τη Μαδαγασκάρη, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Σερβία, την Ισπανία και την Ινδονησία.

Πηγή: rosa.gr