Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αναβίωσε η Ελλάδα της Μικράς Ασίας στο Ναύπλιο με τη συναυλία της Αρετής Κετιμέ

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Κωνσταντίνεια 2022”, ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με το εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης διοργάνωσαν το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαΐου στην πλατεία του Ιερού Ναού στο Νέο Βυζάντιο μουσικοχορευτική εκδήλωση.Προηγήθηκε εσπερινός και ιερά παράκληση στην Παναγία, ενώ στο ναό έχει τεθεί προς προσκύνηση η Ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά από το Βέρμιο.

Προσκεκλημένη ήταν η γνωστή Ελληνίδα Τραγουδίστρια, Τραγουδοποιός και μία από τις πιο γνωστές σαντουρίστες στην Ελλάδα, η Αρετή Κετιμέ.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών του κ. Χρήστου Λεβέντη με έμφαση σε χορούς και τραγούδια από την Μικρά Ασία. Προηγήθηκε ομιλία από τον Αναστάσιο Χατζηαναστασίου Δρ. Ιστορίας με θέμα: «Η εκατονταετηρίδα της Μικρασιατικής Καταστροφής ως ευκαιρία εθνικού αναστοχασμού.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο εφημέριος του Ναού π. Γεώργιος Φρίμης εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Αναστάσιο Χατζηαναστασίου Δρ. Ιστορίας, την Αρετή Κετιμέ και τον Χρήστο Λεβέντη για την προσφορά τους στις εκδηλώσεις του Ιερού Ναού.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου ανάμεσα τους ο βουλευτής Αργολίδας Γ. Ανδριανός, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης; Κωστούρος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, οι Αντιδήμαρχοι Νάντια Αναστασίου και Κ. Ρούτουλας κα.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ