Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μην κοιτάτε μόνο τα λεφτά, δείτε τη ζωή ολιστικά – Το Twitter απαντά

Οι χρήστες του Twitter απαντούν στον πρωθυπουργό με το χάσταγκ #ολιστικη_ζωη, που βρίσκεται στις πρώτες τάσεις.

Όσο η ακρίβεια τσακίζει τα νοικοκυριά και ο πληθωρισμός δεν έχει στοπ, ο πρωθυπουργός πήρε το ρόλο του συμβουλάτορα προς τους νέους, καλώντας τους να μην κοιτάνε μόνο τα χρήματα, αλλά να δουν τη ζωή πιο ολιστικά.



 

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το κόστος της ζωής στη χώρα παραμένει πιο χαμηλό από πολλές άλλες ευρωπαϊκές, ενώ σχολίασε ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει -την γνωστή σε όλους πια- «καταπληκτική ποιότητα ζωής», με καλές απολαβές, κάτι που πρόσφατα βέβαια διέψευσε -και με διθυράμβους- ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, παραδεχόμενος ότι οι εργαζόμενοι και μάλιστα με υψηλή κατάρτιση δουλεύουν με πενιχρούς μισθούς.

«Το γεγονός ότι στην Ελλάδα ναι έχουμε πληθωρισμό, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι΄ αυτό, αλλά είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Το κόστος ζωής παραμένει πιο χαμηλό από ότι σε πάρα πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και το ίδιο ισχύει και για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και υπάρχει πάντα και στην Ελλάδα ένας μηχανισμός υποστήριξης, οικογένεια, φίλοι, που κάνουν τη ζωή μας εδώ πιο εύκολη και πιο ευχάριστη» σχολίασε ο πρωθυπουργός, ενώ συνέχισε:

«Η Ελλάδα, το έχω πει πολλές φορές και παρότι της αντιπολίτευσης της αρέσει να μου ασκεί κριτική γι΄ αυτό, θα επιμείνω σε αυτό, μπορεί να προσφέρει μία εξαιρετική ποιότητα ζωής και σε ένα κόσμο όπου τα ζητήματα αυτά αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία. Όπου ο σκοπός πλέον δεν είναι απλά πόσα λεφτά θα βγάλω, είναι πολύ σημαντικό αυτό, αλλά δεν είναι το μοναδικό κίνητρο, το να βγάζει κανείς ολοένα και περισσότερα λεφτά, αλλά να βλέπουμε τη ζωή μας λίγο πιο σφαιρικά, λίγο πιο ολιστικά».

«Η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει συνολικά καλές δουλειές, καλές απολαβές, οικογένεια, φίλους και ένα εξαιρετικό περιβάλλον στο οποίο να εργάζεται κανείς αλλά και να ζει. Και νομίζω ότι αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για νέους ανθρώπους οι οποίοι έφυγαν και είναι διατεθειμένοι να γυρίσουν» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναρωτιέται κανείς, γιατί αφού η χώρα της οποίας είναι πρωθυπουργός έχει εξαιρετική ποιότητα ζωής και εργασίας και προσπαθεί να πείσει τους νέους είτε να μην την αφήσουν, είτε να επιστρέψουν, τα παιδιά του ίδιου εργάζονται στο εξωτερικό, σε καίριες μάλιστα θέσεις.

Απαντά το Twitter:
H «συμβουλή» αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media. Οι χρήστες στο Twitter έσπευσαν να απαντήσουν στον πρωθυπουργό, εμφανώς καυστικά και… «ολιστικά», αφού το χάσταγκ #ολιστικη_ζωη βρίσκεται εδώ και ώρα στις πρώτες τάσεις του Twitter.