Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίνημα δεν πληρώνω σε βενζινάδικα – Φουλάρουν τα ρεζερβουάρ, πατάνε γκάζι και εξαφανίζονται

H τρομακτική άνοδος της τιμής της αμόλυβδης δημιουργεί περίεργες αντιδράσεις στο καταναλωτικό κοινό.

Όπως αναφέρει άρθρο στο topontiki.gr εμφανίστηκαν, στη Θεσσαλονίκη, φαινόμενα ασυνήθιστα: Οδηγοί φουλάρουν τα ρεζερβουάρ τους και στη συνέχεια εξαφανίζονται με το πόδι πατημένο στο γκάζι χωρίς να πληρώνουν το κόστος της αγοράς τους. 

Κάνουν ότι ψάχνουν την πιστωτική τους κάρτα, πατάνε γκάζι, πολλές φορές θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή των εργαζομένων στα πρατήρια.

Το μέλος της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης (ΕΝΒΕΘ), Γιώργος Γαβριηλίδης τόνισε στο ThessToday.gr ότι «ένα τέτοιο περιστατικό να έχουμε κάθε ημέρα, τελειώσαμε”. Ενδεικτικά, τα 100 ευρώ που μπορεί να βάλει κάποιος στο όχημά του σε συσχέτιση με το πολύ χαμηλό κέρδος που έχουμε πλέον, ισούται με ένα μεροκάματο και για πολλούς ακόμη και δύο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γαβριηλίδης συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι η πρακτική του «βάζω βενζίνη και εξαφανίζομαι» σε συνδυασμό με την καταναλωτική ξηρασία ενδεχομένως οδηγήσει σε αλυσιδωτά λουκέτα, κυρίως για τις επιχειρήσεις, που όπως υπογραμμίζει, «λειτουργούν με νομιμότητα».

«Η κατανάλωση σε σχέση με τον Μάιο του 2021 έχει πέσει κατά 30%. Όταν υπήρχε ισονομία και λογικές τιμές στις υπόλοιπες υποχρεώσεις δεν αντιμετωπίζαμε ιδιαίτερο πρόβλημα.

Πλέον με το ρεύμα να κοστίζει ακριβά, όπως και το αέριο -αλλά και πολλά ακόμη βασικά προϊόντα- τότε αλυσιδωτά φτάνει και στον δικό μας τον κλάδο. Είναι πολύ πιθανόν το προσεχές διάστημα να μπουν πολλά λουκέτα αν δεν αλλάξει η κατάσταση», δήλωσε το μέλος της ΕΝΒΕΘ.