Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έως 37 βαθμούς Κελσίου έως το Σάββατο και μετά κακοκαιρία με «ψυχρή λίμνη» – Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Για καλοκαιρινές συνθήκες που θα επικρατήσουν στον καιρό των επόμενων ημερών, μέχρι και το Σάββατο, από τις υψηλές πιέσεις που φτάνουν μέχρι και την περιοχή μας με αποτέλεσμα τη σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας έκανε λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ωστόσο, όπως είπε, «στο εσωτερικό της Μεσογείου υπάρχει εγκλωβισμένη μια ψυχρή λίμνη που δημιουργεί κακοκαιρία και αυτό το βαρομετρικό χαμηλό θα μας απασχολήσει το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα ρίχνοντας σημαντικά τη θερμοκρασία και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια». 

Για τον καιρό σήμερα Πέμπτη (26/05) ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Θεσσαλονίκη στο εσωτερικό της πόλης η θερμοκρασία θα φτάσει στα ίδια επίπεδα ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 30-32 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Παρασκευή (27/05) ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε για τον καιρό ότι θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες το Σάββατο θα φτάσουν κοντά στους 35-37 βαθμούς Κελσίου προς τη Θεσσαλία, τη Βοιωτία, το εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, εξηγώντας πώς όσο πιο κοντά στη θάλασσα βρίσκεται κανείς τόσο θα βοηθά η θαλάσσια αύρα για να μην γίνεται αισθητή η ζέστη.

Αντίθετα από την Κυριακή αναμένεται, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, περισσότερη αστάθεια με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενδεχομένως και χαλάζι, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα ενώ από την Τρίτη αναμένουμε να επικρατήσει καλοκαιρία με νέα άνοδο της θερμοκρασίας.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και, κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες αναφέρει η πρόγνωση της ΕΜΥ.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας καθώς και στις περιοχές που δεν επηρεάζονται από τις θαλάσσιες αύρες, κατά τόπους τους 35 με 37 βαθμούς, ενώ στα νησιά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Ασθενείς και τις απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου μέχρι 33 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.