Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σειρά συναντήσεων της αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο, η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Αντικείμενα των εν λόγω συναντήσεων αποτέλεσαν, συγκεκριμένα, ο συντονισμός, εποπτεία, παρακολούθηση και υλοποίηση έργων, θέματα επετειακών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως επίσης δράσεων συνδρομής των αμεα και κοινωνικού ενδιαφέροντος καθώς και η διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων.




 

Ειδικότερα, η αντιπεριφερειάρχης -με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και τα σχετικά προγράμματα δράσεων- είχε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Νεμέας αρμόδιο για θέματα Πολιτισμού Θανάση Καρκώνη σχετικά με τον συντονισμό της εκδήλωσης εορτασμού των 200 χρόνων από τη μάχη στα Δερβενάκια.

Εξ άλλου, το θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση της αντιπεριφερειάρχη με το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης “Χοράνθη” ήταν η διάδοση και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσα από εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα.

Η αντιπεριφερειάρχης, επίσης, στη συνάντησή της με το νέο Δ.Σ. του Ευθύμειο Κέντρου Κορίνθου, συζήτησε θέματα που αφορούσαν σε δράσεις συνδρομής των αμεα, όπως επίσης και της εύρυθμης λειτουργίας ιδρυμάτων.

Τέλος, στη συνάντηση με το νέο Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κορίνθου, η αντιπεριφερειάρχης συζήτησε για την δυνατότητα οργάνωσης μιας επιστημονικής ημερίδας και συνεδρίου.