Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συναντήσεις και συνεργασίες του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην Κορινθία

Συναντήσεις και συνεργασίες του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην Κορινθία
Στην Κορινθία βρέθηκε χθες Τετάρτη 8 Ιουνίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Αρχικά, ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε την περιοχή του μνημείου στα Δερβενάκια και έδωσε οδηγίες για την προετοιμασία του χώρου, εν όψει του εορτασμού για την ιστορική μάχη που έλαβε χώρα εκεί στις 26 Ιουλίου 1822 -κατά την οποία στρατιωτική ιδιοφυία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη οδήγησε τους επαναστατημένους Ελληνες σε περιφανή νίκη εναντίον της στρατιάς του Δράμαλη.
 

Στη συνέχεια, ο Π. Νίκας μετέβη στην περιοχή Ρυτό, στα Αθίκια, όπου έχει αναγερθεί μνημείο για τους αγωνιστές από την περιοχή και έδωσε οδηγίες για συμπληρωματικές εργασίες, που αφορούν -μεταξύ άλλων- τσιμεντόστρωση της οδού πρόσβασης, περίφραξη του χώρου, ενώ συζητήθηκε η διοργάνωση εκδήλωσης στην περιοχή τον ερχόμενο Αύγουστο.

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας επισκέφθηκε τα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, στην Κόρινθο, όπου είχε συνεργασία με τους αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρη Βυτινιώτη και τον πρόεδρο της Ενεργειακής Κοινότητας Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργο Οικονόμου, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

Ο Π. Νίκας, εξ άλλου, είχε συνάντηση με την Μαρία Χρισταρά πρόεδρο του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος Τεχνών και Πολιτισμού, με την οποία συζήτησε την δυνατότητα σύναψης τριετούς διαρκείας προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια, συνολικού προϋπολογισμού 45.000 ευρώ -δηλαδή 15.000 ευρώ κάθε χρόνο. Ακόμα, συζητήθηκε η ενδεχόμενη οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας σε δύο εκδηλώσεις του Ιδρύματος, μία για την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και μία για την επέτειο της μάχης στα Δερβενάκια.

ΓΗΠΕΔΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ

Τέλος, ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης του ΠΑΣ Κόρινθος, με αντικείμενο την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο ιδιόκτητο γήπεδο της ιστορικής ομάδας, στον Συνοικισμό.

Οπως σημείωσε ο Π. Νίκας, “το συγκεκριμένο έργο θα μπορούσε να γίνει μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας, του ΠΑΣ Κόρινθος και ει δυνατόν και του Δήμου Κορινθίων”.