Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ελλάδα – Κόσοβο 2-0: Η Εθνική εξασφάλισε την άνοδο στο Nations League

Η Ελλάδα με κεφαλιά οβίδα του Γιακουμάκη και ένα γκολ του Μάνταλου στις καθυστερήσεις, επικράτησε του Κοσόβου με 2-0, έκανε το 4 στα 4 και εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου στη League C από την τέταρτη αγωνιστική του Nations league.

Η Ελλάδα του Πογέτ φαίνεται να βρίσκει την ταυτότητα της Εθνικής των επιτυχιών, γεγονός που το αποδεικνύει το απόλυτο στον όμιλο και η δεύτερη νίκη εναντίον του Κοσόβου εξασφαλίζοντας έτσι θέση για τα μπαράζ του Euro 2024, σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει στη φάση των προκριματικών της διοργάνωσης.



 

Ο αγώνας

Η Ελλάδα μπήκε δυνατά και σε αυτό το ματς, προσπαθώντας να πιέσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Κοσόβου. Ο Μπακασέτας για ένα ακόμη παιχνίδι προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα στους Κοσοβάρους με τρεις τελικές προσπάθειες με τον Μούριτς στην πρώτη να είναι σε ετοιμότητα και να διώχνει σε κόρνερ. Η πιο σημαντική ήταν στο 40ο λεπτό, όταν μετά από πίεση στην άμυνα του Κοσόβου έκλεψε τη μπάλα αλλά το πλασέ του κατέληξε άουτ.

Η Ελλάδα συνέχιζε να πιέζει δίχως όμως να καταφέρει να βρει δίχτυα, ενώ είχε και μεγάλη ευκαιρία με τον Μαυροπάνο να ανοίξει το σκορ, όταν η μπάλα έφτασε ιδανικά στον Έλληνα αμυντικό αλλά το σουτ που επιχείρησε στη κίνηση πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Έλληνες διεθνείς μπήκαν με διάθεση να πιέσουν χωρίς να βρίσκουν λύσεις αλλά και χωρίς να απειλούνται. Ο Γιακουμάκης ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή στη θέση του Παυλίδη προειδοποίησε στο 64′ μετά από γύρισμα του Μπακασέτα χωρίς να καταφέρνει να βρίσκει καλά την μπάλα και να απειλήσει τον Μούριτς.

Τελικά η λύτρωση ήρθε στο 71ο λεπτό με τον Μάνταλο να σεντράρει ιδανικά και τον Γιακουμάκη με ασύλληπτη κεφαλιά να ανοίγει το σκόρ και να ξεσηκώνει το Πανθεσσαλικό.

Οι Έλληνες διεθνείς αφιέρωσαν το γκολ στον Δημήτρη Λημνιό, ο οποίος είναι ο μεγάλος άτυχος της ομάδας μετά την ρήξη χιαστών που υπέστη.

Το κερασάκι στη τούρτα το έβαλε ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 2-0 σφραγίζοντας την νίκη και δίνοντας το σύνθημα για έξαλλους πανηγυρισμούς.

Η Ελλάδα πήρε πανάξια την πρωτιά κερδίζοντας τον προβιβασμό στη League B του Nations League, εξαργυρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αλλαγή νοοτροπίας και του τρόπου παιχνιδιού στην εποχή του Γκουστάβο Πογέτ.

Οι συνθέσεις στο Ελλάδα – Κόσοβο
ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Μπακασέτας (85′ Γιαννούλης), Σιώπης, Μπουχαλάκης (77′ Κουρμπέλης), Χατζηγιοβάνης (46′ Μάνταλος), Μασούρας (85′ Αλεξανδρόπουλος), Παυλίδης (58′ Γιακουμάκης)

ΚΟΣΟΒΟ: Μούριτς, Ντομγκιόνι, Ραχμάνι, Κριεζίου, Αλίτι, Μπιτίκι (77′ Ζένελι) , Μουσλία (58′ Ιντρίσι), Μπερίσα, Ρουντάνι (46′ Λοσάι), Μουρίκι, Ρασίτσα