Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Δήμας: Θα δημιουργηθούν πάνω από 120 νέες θέσεις εργασίας στην μονάδα επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης στην Κορινθία

Συνάντηση εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tikun Europe κ. Νίκο Μπέη για την επένδυση της εταιρείας στην Κυρά Βρύση Κορινθίας, που ξεπερνάει τα € 40 εκατ. και θα δημιουργήσει σε πρώτη φάση πάνω από 120 νέες θέσεις εργασίας, πολλές εξ’ αυτών στην έρευνα και καινοτομία.



 

Οι εγκαταστάσεις έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει η λειτουργία της πιο σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης στην Ευρώπη, από την Κορινθία!

Την επένδυση της εταιρείας Tikun Europe στην Ελλάδα, στον κλάδο της φαρμακευτικής κάνναβης,  η οποία αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ, παρουσίασε ο Νίκος Μπέης, Διευθύνων Σύμβουλος της Tikun Europe.

Η Tikun Europe, η μοναδική μέχρι σήμερα εταιρεία που ολοκληρώνει την επένδυσή της στην Ελλάδα, αξιοποιεί την τεχνογνωσία της Tikun Olam Israel και τη μακρόχρονη εμπειρία κλινικών ερευνών, με στόχο να ηγηθεί της αναπτυσσόμενης αγοράς φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα και να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση της Ευρώπης». Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 2028 η αγορά προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στην Ευρώπη θα ανέλθει στα 56 δισ. H Tikun Europe αξιοποιεί ήδη τα πλεονεκτήματα της χώρας και την τεχνογνωσία που διαθέτει, επενδύοντας στη δημιουργία υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής σε ιδιόκτητη έκταση 56.000μ2 στην Κόρινθο. Η εταιρεία θα εστιάσει στη θερμοκηπιακή καλλιέργεια και τη βιομηχανική επεξεργασία των ανθών της κάνναβης, με στόχο την παραγωγή καινοτόμων και εξαιρετικά υψηλής ποιότητας προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, τα οποία θα αλλάξουν τη ζωή χιλιάδων ασθενών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη εξασφαλίζοντάς τους μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Η επένδυση αυτή αναδεικνύει τη δυναμική που έχει η Ελλάδα να εξελιχθεί σε διεθνές κέντρο παραγωγής και μεταποίησης φαρμακευτικής, με το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής να εξάγεται σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.