Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με «χρώματα» παράδοσης γιορτάστηκε πανηγυρικά το ξωκλήσι Αγίας Τριάδας στα Μποζικά -VIDEO

Πλήθος πιστών από τα Μποζικοχώρια  κατέκλυσαν για άλλη μια χρονιά ανήμερα του Αγίου Πνεύματος το ταπεινό ξωκλήσι της Αγίας Τριάδας , που βρίσκεται στα διοικητικά όρια της Τ.Κ. Μποζικών και γειτνιάζει μόλις δύο χιλιόμετρα με τον επαρχιακό οδικό άξονα Κιάτο -Στυμφαλία-Γκούρα.



 

Στην πανηγυρική θεία λειτουργία που έγινε το πρωί της Δευτέρας παραβρέθηκαν ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Ψυχογιός , η πρώην βουλευτής Κορινθίας της Ν.Δ. Μαριλένα Σουκούλη (παραμένει στο κυβερνητικό προσκήνιο ως συμβουλευτικό στέλεχος του προσωπικού επιτελείου του Πρωθυπουργού) , ο πρ. Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Άγγγελος Παπαγγελόπουλος, ο πρ. δήμαρχος Νεμέας και πιθανός υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ  Βαγγέλης Ανδριανάκος , ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Νεμέας Θανάσης Καρκώνης και τοπικοί πρόεδροι των όμορων χωριών.

Κοινή συνισταμένη , όπως εκφράστηκε και από τις δηλώσεις όλων, είναι η αναγκαιότητα βελτίωσης του αγροτικού δρόμου που οδηγεί στο ξωκλήσι της Αγίας Τριάδας και συνδέει την τοπική κοινότητα Μποζικών με τον επαρχιακό οδικό άξονα Κιάτο -Στυμφαλία -Γκούρα , καθότι η σύνδεση του Ενιαίου Χώρου του Δήμου Σικυωνίων αποτελεί πλέον ένα υπερώριμο αίτημα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα.

Βεβαίως στον αντίποδα των παραπάνω δηλώσεων ηχηρή ήταν η παντελής απουσία των αιρετών του Δήμου Σικυωνίων , που δεν πέρασε απαρατήρητη και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τους ντόπιους κατοίκους , αποδίδοντάς την με σκωπτική διάθεση στην έλλειψη  σοβαρών επιχειρημάτων από την δημοτική αρχή , που προφανώς δεν μπορεί να δώσει καμιά πειστική εξήγηση γιατί ο «πρωταθλητής των χρηματοδοτήσεων» Δήμος Σικυωνίων εξακολουθεί να συνδέεται οδικώς μέσω…Νεμέας!