Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε από τη ΝΔ η κατάπτυστη τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ

Με τις ψήφους των 157 βουλευτών της ΝΔ υπερψηφίστηκε η τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που περιείχε το κατάπτυστο άρθρο με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στον Ειδικό Εκκαθαριστή της ΛΑΡΚΟ να απολύσει όλους τους εργαζόμενους. 

Ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, «ώστε τα ονόματα όσων ψηφίσουν την τροπολογία απόψε, θα γραφτούν στους μαύρους πίνακες της ιστορίας αυτού του τόπου», όπως τόνισε χθες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη Βουλή.

Τόσο ο Δ. Κουτσούμπας, όσο και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΚΚΕ που πήραν τον λόγο στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, κατήγγειλαν το έγκλημα κυβερνήσεων – ΕΕ που απαξίωσαν και επιδιώκουν την παράδοση της ΛΑΡΚΟ σε ιδιώτες, «καθαρή» από εργαζόμενους με δικαιώματα. Ταυτόχρονα, δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον ηρωικό αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ που χθες βρέθηκαν έξω από τη Βουλή, διατρανώνοντας τη θέλησή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να μείνουν στη δουλειά και τον τόπο τους.

Κατά της τροπολογίας ψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.