Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Διάσχιση Ερυμάνθου

25/26-6-2022

Φεύγουμε από Κόρινθο στις 24 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα.
Τακτοποίηση σε δωμάτια στη Βλασία. Αν κάποιοι επιθυμούν μπορούν να μείνουν σε σκηνές 

25 Ιουνίου. Ξεκινάμε πρωί από το χωριό Τσαπουρνιά και μετά από 6 περίπου ώρες φτάνουμε στο οροπέδιο μεταξύ των κορυφών Ωλενός & Μουγγίλα. Προαιρετική ανάβαση στην κορυφή Ωλενός (2223μ.). Ώρες πορείας 3. Β.Δ:Β+
26 Ιουνίου. Ξεκινάμε από το οροπέδιο και δια μέσου της κορυφογραμμής του Προφήτη Ηλία καταλήγουμε στο χωριό Καλέτζι μετά από 9 περίπου ώρες. Β.Δ.:Β+

Η διανυκτέρευση στο οροπέδιο θα γίνει με σκηνές που κουβαλάμε οι ίδιοι . Στο οροπέδιο υπάρχει νερό οπότε κουβαλάμε νερό για μία μόνο μέρα. Εννοείται ότι ο καθένας θα πρέπει να έχει φροντίσει να έχει φαγητό για τον εαυτό του.
Η μετακίνηση θα γίνει με δικά μας αυτοκίνητα, στο Καλέτζι θα μας περιμένουν αγροτικά για να μας μεταφέρουν στην Τσαπουρνιά.

Έξοδα: 25 Ευρώ για τον καθένα σε δίκλινο με πρωινό+ έξοδα βενζίνης+ τα αγροτικά από το Καλέτζι έως Τσαπουρνιά
Αναχώρηση στις 17:00 από τα Περιβολάκια.
Αρχηγοί εξόρμησης.
Μενούνος Περικλής. 6973986683
Νικολόπουλος Παναγιώτης. 6945635573

Ενημερώστε άμεσα τους αρχηγούς για τη συμμετοχή σας για να γίνει η κράτηση στον ξενώνα στο χωριό Βλασία.
Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, μπατόν, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό , καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό για μια μέρα. Σκηνή, υπόστρωμα και υπνόσακο.
Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.
Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.