Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πιπέρης: Η καταπολέμηση διάδοσης των ναρκωτικών αποτελεί πρωταρχική άμεση και διαρκή προτεραιότητα της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, Αστυνομικός Διευθυντής Ευάγγελος Πιπέρης, απευθύνει τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Αντιναρκωτικής δράσης, στο Κρανίδι.
 

Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή προς το πρόσωπό μου, να με καλέσετε σήμερα στη σεμνή και τόσο ουσιαστική αυτή εκδήλωση για τις στοχεύσεις του Ινστιτούτου Αντιναρκωτικής δράσης, στην οποία παρευρίσκομαι ταυτόχρονα και ως εκπρόσωπος του κ Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και του κ. Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου, οι οποίοι με εξουσιοδότησαν να σας μεταφέρω ταυτόχρονα και τη διαβεβαίωση ότι η Ελληνική Αστυνομία θα βρεθεί αρωγός και συνοδοιπόρος σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλετε για την υλοποίηση του οράματός σας που είναι μια κοινωνία χωρίς εξαρτήσεις.
Είναι σαφές ότι οι δυσμενείς συνέπειες της εξάρτησης από τη χρήση των ναρκωτικών και πλήττουν την υγεία, αλλά και προκαλούν πλέγμα κοινωνικοψυχολογικών συνεπειών, με μεγαλύτερη την ανάπτυξη της εγκληματικότητας.

Οι χρήστες των ναρκωτικών ουσιών οδηγούνται γρήγορα σ’ ένα ψευδές μονοπάτι χωρίς επιστροφή, δήθεν διασκέδασης, απόλαυσης ηδονών και εφήμερων ευδαιμονιών, που τελικά κατευθύνουν τους ίδιους σε κοινωνικό αποκλεισμό, στην αποδόμηση της προσωπικότητάς τους και στην εκμετάλλευσή τους από πυρήνες του οργανωμένου εγκλήματος.
Κύριε Πρόεδρε του Ινστιτούτου Αντιναρκωτικής Δράσης, γνωρίζετε πολύ καλά ως εμπειρότατος Αξιωματικός της Δίωξης Ναρκωτικών, με διεθνείς επιτυχίες στο ενεργητικό σας, ότι η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών αποτελεί πρωταρχική άμεση και διαρκή προτεραιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και κάτω από το πρίσμα αυτό, η ευθύνη μας ως Αστυνομίας μας επιτάσσει να συνεργαστούμε στενά με κάθε φορέα, όπως το δικό σας, που οραματίζεται τη σύνθεση μιας κοινωνίας αποτελούμενης από υγιή κύτταρα και απαλλαγμένης από τις στείρες αντιλήψεις του παρελθόντος, που οδηγούν τους νέους μας κυρίως, στη χρήση των ναρκωτικών με συνέπεια την οδυνηρή εξάρτησή τους από αυτά.
Σας ευχαριστώ θερμά για την ενημέρωση που θα μας κάνετε σήμερα και εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο σας.