Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η ακρίβεια  στη ζωή μας και οι ανακρίβειες της κυβέρνησης

Ανοιχτή εκδήλωση στο Κιάτο με ομιλητή τον Αλέξη Χαρίτση

Η ακρίβεια έχει μετατραπεί σε στοιχείο της καθημερινότητας μας.

Την ακρίβεια την ζούμε. ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ.

Την ζούμε κάθε μέρα, κάθε φορά που ανοίγουμε το πορτοφόλι μας μετρώντας τι έχει απομείνει για να καλύψουμε τις υποχρεώσεις και τις ανάγκες μας. 

Η ακρίβεια μετριέται, όπως και η αγωνία και η αγανάκτηση των πολιτών.

Ας μιλήσουμε με αριθμούς. Για τον μήνα Μάιο ο πληθωρισμός εκτοξεύτηκε στο 11,3%. Και πως μεταφράζεται αυτό; Τα είδη πρώτης ανάγκης τείνουν να γίνουν είδη πολυτελείας: 14,1% αύξηση σε αυγά, γάλα και τυρί, 13,4% στο ψωμί και τα δημητριακά, 23,2% στα έλαια, 13,8% στα κρέατα και 13% στα λαχανικά. Σε ετήσια βάση, το φυσικό αέριο έχει αυξηθεί κατά 172,7%, ο ηλεκτρισμός κατά 80%, το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 65,1% και τα καύσιμα-λιπαντικά κατά 36,6%. Έτσι, καταγράφηκε πολύ μεγάλη άνοδος και στις μεταφορές με πλοίο όπου οι τιμές αυξήθηκαν κατά 17,7% και οι μεταφορές με αεροπλάνο με 22,8%.

Και ενώ εδώ και μήνες αυτή είναι η καθημερινότητα των Ελλήνων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί με ανακρίβειες και ψέματα, με δηλώσεις που προσβάλλουν και υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών, να κουκουλώσει την αλήθεια, να κρυφτεί πίσω από δικαιολογίες που δεν θα ξεγελούσαν ούτε νήπια και να παρουσιάσει την αβάσταχτη πραγματικότητα που βιώνουν κάθε μέρα εκατομμύρια Έλληνες σαν το σκηνικό μιας καταπληκτικής ποιότητας ζωής.

Για την ακρίβεια στη ζωή μας και τις ανακρίβειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την αντιμετώπιση της, θα μιλήσουν ο Αλέξης Χαρίτσης,  τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ , βουλευτής Μεσσηνίας, πρ. Υπουργός Εσωτερικών και ο Μάριος Μαρινάκος, δικηγόρος παρ’ΑρείωΠάγω , MSc Law  Economics σε ανοικτή εκδήλωση την Τρίτη 21 Ιουνίου,  στις 8:30μ.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας, στο Κιάτο.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός.

Την συζήτηση θα συντονίσει η συντονίστρια της Οργάνωσης Μελών Σικυωνίων, Μαρία Γεωργιάδου.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΟΜ Σικυωνίων σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας