Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το Επιμελητήριο Κορινθίας παρών σε όλες τις εκδηλώσεις για την προώθηση της επιχειρηματικότητας

Στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, παρευρέθηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κος Παναγιώτης Λουζιώτης μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Σωτήρη Μουρίκη. Στην εκδήλωση συζητήθηκαν βασικές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας και του σύγχρονου επιχειρηματικού κόσμου, μέσα από τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες: την πλευρά του Κράτους, την πλευρά της διεθνούς επιχειρηματικότητας και την πλευρά της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας.



Την Παρασκευή 17 Ιουνίου οΠρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κος Παναγιώτης Λουζιώτης μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Καιλάνη, κ. Γεώργαρη, κ. Γαιτάνο, κ. Κουκουλάκη, κ. Σουφρίλασυμμετείχαν στο άνοιγμα των εργασιών του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, που διεξήχθει στην Καλαμάτα στο Μέγαρο Χορού, με τίτλο «Τι ΝΕΟ φέρνει το ΝΕΟ ΕΣΠΑ 2021-2027».Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Elisa Ferreira. Ομιλίες απηύθυναν, επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός αρμόδιος για Δημόσιες Επενδύσεις και το ΕΣΠΑ Γιάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Έρευνα και την Τεχνολογία Χρίστος Δήμας και η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου. Μέσω διαδικτυακής σύνδεσης μίλησε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο οποίος τόνισε ότι «το ΕΣΠΑ ακουμπά κάθε τομέα πολιτικής, κάθε τομέα της οικονομικής και της κοινωνικής ζωής του τόπου μας». Σημείωσε πως κορωνίδα των προγραμμάτων είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η βοήθεια που μπορεί να παρασχεθεί σε αυτές φάνηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όμως ταυτόχρονα είναι «πολλά άλλα πράγματα», καθώς μεταξύ άλλων αφορά τις πράσινες επενδύσεις, την ηλεκτροκίνηση, τις υποδομές, τις πολιτικές για την απασχόληση, τη νεολαία, την κατάρτιση, τη δημόσια υγεία και την ψυχική υγεία.