Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγχαρητήρια από το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ στον Αντώνη Τσαπατάκη για το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης

Όταν το Μάρτιο του 2017 του προτείναμε να συνεργαστεί με το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟ για ένα “ιερό σκοπό” μας είχε πει αμέσως ΝΑΙ. Κατέβηκε για λίγες μέρες  στην Τρίπολη, συμμετείχε στο Ραδιομαραθώνιο Αγάπης που διοργανώσαμε και πρωταγωνίστησε στο διαφημιστικό spot που ετοιμάσαμε με τίτλο: ¨Ψυχή θέλει!”.

Τότε έγινε το πρώτο βήμα για να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει το πρώτο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά με Αναπηρία στην Τρίπολη. Η βοήθειά του ήταν μεγάλη και η παρουσία του καταλυτική. Λίγα χρόνια αργότερα το όραμά μας έγινε πράξη και σήμερα το ΚΔΑΠ για παιδιά με αναπηρία λειτουργεί στο Δήμο Τρίπολης. 

Ο λόγος για τον χάλκινο Παραολυμπιονίκη του Τόκιο Αντώνη Τσαπατάκη που πριν από λίγες μέρες ( 12/6/2022 ) στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας πήρε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στη διοργάνωση και το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης.

Ο  Χανιώτης κολυμβητής Αντώνης Τσαπατάκης στον τελικό των 100 μέτρων πρόσθιο SB4 είχε χρόνο 1:36.27 που τον έφερε στην 1η θέση, με την επίδοσή του να αποτελεί και νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ. Το προηγούμενο ανήκε στον ίδιο με 1:36.33 από τις 18 Ιουλίου του 2015 όταν είχε αγωνιστεί στην Αγγλία.

Μετά από αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ψυχής και την τεράστια επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό η Διοίκηση του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ συγχαίρει τον Αθλητή Αντώνη Τσαπατάκη. Του εύχεται να είναι γερός και να συνεχίσει να δίνει σε όλους μας μαθήματα ζωής. Η καθημερινή του προσπάθειά μέσα στο νερό αλλά και ο τρόπος ζωής του έξω από αυτό μας εμπνέει όλους και γίνεται ένα λαμπρό παράδειγμα κυρίως για τη νέες γενιές.

Τελικά η φράση που είπε ο Αντώνης Τσαπατάκης το 2017 μέσα στην πισίνα του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ θα μας ακολουθεί για πάντα στη ζωή μας: “Ψυχή θέλει!”.