Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ατομική ευθύνη στα καλύτερά της: «Όποιος αισθάνεται ευάλωτος ας βάλει μάσκα» -VIDEO

Η κυβέρνηση δε φαίνεται να… ταράζεται από τις προειδοποιήσεις για το έκτο κύμα κορονοϊού και προβάλλει ξανά την ατομική ευθύνη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επιβεβαίωσε ακόμη μια φορά την ατολμία της κυβέρνησης να αναλάβει τις όποιες ευθύνες, εν μέσω έκρηξης της πανδημίας.



 

Παρότι καθημερινά έχουμε και πάλι χιλιάδες κρούσματα και ενόψει τουρισμού, με επιστήμονες να κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για το έκτο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση δε φαίνεται να… ταράζεται και μάλιστα προβάλλει ξανά την ατομική ευθύνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών παρουσιάστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά την πανδημία, ενώ μάλιστα όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει πιθανότητα να επανέλθει η υποχρεωτικότητα της μάσκας ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δε συζητά την επαναφορά καμίας υποχρεωτικότητας, ενώ όπως είπε το θέμα δεν συζητιέται στην Ευρώπη, άρα δεν υπάρχει λόγος να συζητηθεί και εδώ. Παράλληλα, είπε ότι αν κάποιος αισθάνεται ευάλωτος έχει τη δυνατότητα και την ευκαιρία να προστατευθεί και ας φορέσει μάσκα ή όποιο άλλο μέσο προστασίας επιλέξει.

Αναλυτικά όσα είπε:
«Όχι δεν είμαστε υπό σκέψη για την επαναφορά της οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας. Είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο τη χώρα, αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και πουθενά δεν έχουμε δει μία φιλοσοφία ή μία προσέγγιση επαναφοράς υποχρεωτικών μέτρων.

Εκείνο το οποίο είναι πάρα πολύ σαφές και καθαρό οι πολίτες και κυρίως εκείνοι που αισθάνονται πιο ευάλωτοι έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να κάνουν ό,τι καλύτερο θεωρούν και πρέπει να κάνουν προκειμένου να προστατευθούν ακόμη περισσότερο. Η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει πολύ υψηλό ποσοστό ελέγχου για τον γενικό πληθυσμό. Έχουμε περάσει σε άλλη φάση της πανδημίας, δεν έχουμε ισχυρές νοσήσεις, έχουμε υψηλό ποσοστό ανοσίας, εμβόλια φάρμακο. Η σύσταση κυρίως σε όσους αισθάνονται πιο ευάλωτοι είναι να χρησιμοποιούν τη μάσκα ή όποιο άλλο μέσο προς την κατεύθυνση καλύτερης προστασίας τους θεωρούν ότι πρέπει να αξιοποιήσουν».

Πηγή: rosa.gr