Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγώ ψάχνω να βρω το βαθύτερο νόημα της ζωής – Να’ ρχομαι να ψάχνουμε μαζί; -VIDEO

Φίνος Φιλμ: «Γιορτάζει» την Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα με ένα μοναδικό video

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα, η Φίνος Φιλμ τιμά τον εορτασμό με ένα χιουμοριστικό video, το οποίο ανήρτησε στο facebook. Έτσι ακόμη μια φορά με τη βοήθεια του μοντάζ συνδέονται όμορφα οι σκηνές, και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.



 

«Εγώ ψάχνω να βρω το βαθύτερο νόημα της ζωής», «Να’ ρχομαι να ψάχνουμε μαζί;», «Ωραίο είναι αυτό θα το κάνω και εγώ», «Ξεκλείδωσε τον αυτόν Καιτούλα», «Ας μαζέψουμε ο καθένας τα χέρια του», είναι μερικές από τις ατάκες που ακούμε στο βίντεο, στο οποίο απολαμβάνουμε τον Γιώργο Πάντζα, τη Ζωή Λάσκαρη, τον Θανάση Βέγγο, τον Χρόνη Εξαρχάκο, τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο και άλλους αγαπημένους ηθοποιούς.

Βλέπουμε σκηνές από τις ταινίες «Μαριχουάνα Στοπ», «Ένας Νομοταγής Πολίτης», «Διακοπές στο Βιετνάμ», «Ο Μικές Παντρεύεται» και «Η Κόμησσα της Κέρκυρας».

Η Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα καθιερώθηκε το 2015 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου, ημερομηνία του θερινού ηλιοστασίου για το Βόρειο Ημισφαίριο. Γιόγκα στα σανσκριτικά σημαίνει «ένωση», «σύνδεση», και είναι ένα πανάρχαιο φιλοσοφικό και πρακτικό σύστημα για την εσωτερική ενοποίηση του σώματος και του πνεύματος, του ανθρώπου και του σύμπαντος, του ανθρώπινου και του θεϊκού.

Η πρωτοβουλία για το εορτασμό της Γιόγκα σε παγκόσμιο επίπεδο ανήκει στον ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος υπέβαλε σχετικό αίτημα στις 27 Σεπτεμβρίου 2014 προς τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, η οποία το υιοθέτησε και με το ψήφισμα της 11ης Δεκεμβρίου 2014 καθιέρωσε την 21η Ιουνίου κάθε χρόνου ως Διεθνή Ημέρα Γιόγκα.