Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνίδα υφυπουργός του Μακρόν κατηγορείται για 2 βιασμούς

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Γαλλική κυβέρνηση μετά τις δύο καταγγελίες για βιασμό εις βάρος της Ελληνίδας υφυπουργού, Χρυσούλας Ζαχαροπούλου

Για δύο βιασμούς, από γυναίκες, κατηγορείται η ελληνικής καταγωγής Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, υφυπουργός Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών της κυβέρνησης Μακρόν στη Γαλλία. 

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είναι διακεκριμένη γυναικολόγος με καταγωγή από την Κόρινθο, έχει σπουδάσει στην Ιταλία και για χρόνια υπήρξε εργαζόμενη σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Παρισιού.

Η 46χρονη γυναικολόγος κατηγορείται από τις δύο γυναίκες, για ιατρικές πράξεις χωρίς να έχει λάβει προηγουμένως τη συγκατάθεση των ασθενών. Πιο συγκεκριμένα, κατηγορείται για «διείσδυση χωρίς συναίνεση», με τις γυναίκες να ισχυρίζονται ότι ένιωσαν πως υπέστησαν βιασμό.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μόλις χτες από το γαλλικό περιοδικό «Marianne», σύμφωνα με το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα εις βάρος της κα. Ζαχαροπούλου

Σύμφωνα με το περιοδικό, η πρώτη καταγγελία σε βάρος της έγινε στις 25 Μαΐου ενώ η εισαγγελία του Παρισίου ξεκίνησε έρευνα δύο ημέρες αργότερα, στις 27 Μαΐου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η δεύτερη μήνυση υποβλήθηκε στις 16 Ιουνίου, ενώ και τα δύο περιστατικά φέρονται να έγιναν «σε ιατρικό περιβάλλον» το 2016 σε βάρος ενήλικης γυναίκας.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου εντάχθηκε στην κυβέρνηση της Ελίζαμπεθ Μπορν στις 20 Μαΐου. Η ίδια ήταν βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τις 2 Ιουλίου του 2019, θέση την οποία άφησε για να μπει στην κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είναι η δεύτερη υπουργός της γαλλικής κυβέρνησης που καταγγέλλεται για βιασμό. Προηγήθηκε ο Νταμιέν Αμπάντ, υπουργός Αλληλεγγύης και Ατόμων με Αναπηρία που κατηγορήθηκε αμέσως μετά την υπουργοποίησή του ότι έχει βιάσει δύο γυναίκες τα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011.

Ο ίδιος διέψευσε τις κατηγορίες αυτές, επικαλούμενος ότι πάσχει από σπάνια ασθένεια, η οποία τον καθιστά σωματικά μη ικανό για να διαπράξει τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται.

proson.gr