Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Πεζοπορία Δημητσάνα – Rafting Λούσιο – Αλφειό

Πεζοπορία από Δημητσάνα προς Ιερές Μονές Φιλοσόφου & Προδρόμου.

Rafting στον Λούσιο και Αλφειό ποταμό. Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Σας προσκαλούμε στην πρώτη εξόρμηση του Ιουλίου στην ορεινή Αρκαδία!



 

H αναχώρηση μας είναι στις 6:30 το πρωί από τα περιβολάκια. Πρώτα θα αφήσουμε την ομάδα του rafting στα γραφεία της τοπικής εταιρείας υπαίθριων δραστηριοτήτων και μετά θα συνεχίσουμε για τη Δημητσάνα όπου ξεκινά την πορεία της η πεζοπορική ομάδα.
Πεζοπορική Ομάδα:
Αφού πιούμε το καφεδάκι μας και ετοιμάσουμε τον εξοπλισμό μας στη γραφική Δημητσάνα, θα
ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας από τον γραφικό Μπαρουτόμυλο, και το Μουσείο Υδροκίνησης για την Ιερά Μονή Φιλοσόφου, κι εφόσον κάνουμε μία στάση εκεί θα πάμε προς την Ιερά Μονή μονή Προδρόμου, κάνοντας μία μικρή παράκαμψη για να δούμε την παλιά μονή, και το κρυφό σχολειό. Θα ακολουθήσει διάσχιση
κατά μήκος του ποταμού Λούσιου με τερματισμό στο Ιερό Ασκληπιού και τη Γόρτυνα. Εκεί θα έχουμε αρκετό χρόνο για μπάνιο και πικ νικ.
Β Δ: Α Ω.Π.: 5 ώρες
Εξοπλισμός για την πεζοπορία:
Μποτάκια ορειβατικά, σακίδιο πλάτης, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπελάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), φακός (με εφεδρικές μπαταρίες), ατομικό φαρμακείο, ξηρά τροφή, νερό, μια αλλαξιά στο λεωφορείο, φαγητό για πικ-νικ. Μαγιό και πετσέτα για όσους κάνουν μπάνιο στα δροσερά νερά του Λούσιου.

Ομάδα Rafting:
Θα συναντηθούμε με τους υπεύθυνους της εταιρείας για διανομή του απαραίτητου εξοπλισμού (στολή νεοπρέν, σωσίβιο, κράνος, κουπί) και θα γίνει ύστερα μια στοιχειώδη εκπαίδευση.
Ακολουθεί η κατάβαση μέσα από συναρπαστικά περάσματα και καταπράσινα τοπία,
κωπηλατώντας στα κρυστάλλινα νερά μιας από τις πιο όμορφες και συναρπαστικές διαδρομές στην Ελλάδα.

Μετά το ποτάμι θα κάνουμε επίσκεψη σε εντυπωσιακό φαράγγι της περιοχής που
βρίσκετε κάτω από τα δένδρα και στο τελείωμα του θα θαυμάσουμε έναν εντυπωσιακό
καταρράκτη, δίπλα από τα ερείπια ενός παλιού νερόμυλου. Εδώ όποιος θέλει μπορεί να
κολυμπήσει και να μπει κάτω από τα νερά του.
Το Rafting στο Λούσιο ενδείκνυται για αρχαρίους.
**rafting (κατάβαση ποταμού με ειδικά διαμορφωμένο φουσκωτό σκάφος).
Εξοπλισμός για το rafting: Μαγιό, αντηλιακό, ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια (που θα βραχούν), αδιάβροχη φωτογραφική (προαιρετικά) και μπόλικη αδρεναλίνη και διάθεση!!!
Όσοι επιθυμούν και νιώθουν τολμηροί, μπορούν να δοκιμάσουν rappel στη γέφυρα της Καρύταινας δωρεάν από τους υπευθύνους της εταιρείας «περιπέτεια outdoor activities».
Σε περίπτωση που υπάρχει χρόνος , θα περπατήσουμε στο παραδοσιακό χωριό Καρύταινα.

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στους αρχηγούς:
Καραχοντζίτης Νίκος (πεζοπορία) 6974407756
Μπολέτη Βασιλική (rafting) 6973686870
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 Τετάρτη και Παρασκευή 20:00 – 22:00

Αναχώρηση: 6:30 το πρωί από τα Περιβολάκια.
Κόστος Εξόρμησης: 20 € για το λεωφορείο.

Συν 40 € για το rafting για όσους κάνουν (σύνολο 60 €).στο λογαριασμό του συλλόγου. GR5101107870000078748000011 Εθνική Τράπεζα ή στα γραφεία του συλλόγου μέχρι την Τετάρτη 29 Ιουνίου.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.
• Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
• Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
• Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)