Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΡΤ περίγελος σε Guardian & Διεθνή ΜΜΕ: «Διδάσκει πώς να κλέβεις βενζίνη»

The Guardian, Daily Mail, Alarabiya News, Insider σχολιάζουν την επιλογή της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης να παρουσιάσει πώς κλέβει κάποιος βενζίνη.

Το ρεπορτάζ της δημόσιας ελληνικής τηλεόρασης που παρουσίασε δύο «εύκολους» τρόπους με τους οποίους κλέβει κανείς βενζίνη, καυτηριάζει ο Διεθνής Τύπος με δημοσιεύματα.Ειδικότερα, λίγες ημέρες πριν, στο πλαίσιο της εκπομπής Συνδέσεις της ΕΡΤ, με αφορμή τις κλοπές καυσίμων που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό με τις διαρκείς ανατιμήσεις, παρουσιάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους κλέβει κανείς βενζίνη από ρεζερβουάρ σταθμευμένου αυτοκινήτου.

Όπως ήταν λογικό, το απόσπασμα της εκπομπής έκανε τον γύρο του διαδικτύου με τους χρήστες των social media να σχολιάζουν χιουμοριστικά την επιλογή της δημόσιας τηλεόρασης. Ωστόσο, ο ντόρος που έγινε είχε ως αποτέλεσμα, το θέμα να απασχολήσει και Διεθνή ΜΜΕ.

Η ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας The Guardian έκανε εκτενή αναφορά στο… εξαιρετικά αμφιλεγόμενο ρεπορτάζ της ΕΡΤ υπό τον τίτλο «Η ελληνική δημόσια τηλεόραση δίνει συμβουλές για το πώς να κλέβεις βενζίνη».

«Η κρατική τηλεόραση της Ελλάδας έχει προκαλέσει επικρίσεις για ένα απόσπασμα που έδειχνε στους θεατές πώς να βγάζουν βενζίνη από τα αυτοκίνητα, ενώ οι τιμές των καυσίμων εκτινάσσονται» αναφέρεται μεταξύ άλλων, ενώ όπως σημειώνεται «Οι τιμές των καυσίμων ανεβαίνουν σταθερά στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, με την απλή αμόλυβδη πάνω από 2,37 ευρώ ανά λίτρο κατά μέσο όρο στην Αθήνα την Τετάρτη και πάνω από 2,50 ευρώ στη Ρόδο και τα γειτονικά νησιά».

Στο δημοσίευμα, αναφέρεται αναλυτικά ότι από την ΕΡΤ κλήθηκε μηχανικός ο οποίος παρουσίασε σε ζωντανή σύνδεση τους δυο τρόπους κλοπής βενζίνης.

Την είδηση όμως, μετέδωσε και η Dailymail με τον τίτλο «Η ελληνική δημόσια τηλεόραση διδάσκει τους τηλεθεατές πώς να κλέβουν βενζίνη από τα αυτοκίνητα καθώς οι τιμές εκτοξεύτηκαν»!


Την σκυτάλη πήρε και τo Alarabiya News, που σε ρεπορτάζ με χιουμοριστικό τόνο αναφέρει πώς η ελληνική δημόσια τηλεόραση χλευάστηκε με τις «συμβουλές» που έδωσε σε ρεπορτάζ για την κλοπή βενζίνης.


Το Insider φιλοξενεί επίσης το… «ενδελεχές» ρεπορτάζ της ΕΡΤ υπό τον τίτλο «Ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός έδειξε στους τηλεθεατές πώς να κλέβουν από το ρεζερβουάρ βενζίνη καθώς οι τιμές των καυσίμων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη».

Πηγή: rosa.gr