Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass 2: Τέλη Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης

Τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Fuel Pass 2 για το νέο επίδομα βενζίνης που θα φθάσει τα 100 ευρώ συνολικά για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Μέχρι τότε οι καταναλωτές κάνουν υπομονή, πραγματοποιούν μόνο τις απαραίτητες μετακινήσεις.



 

Την ίδια ώρα οι τιμές των καυσίμων συνεχώς και αυξάνονται.

H μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης έχει φθάσει πλέον τα 2 ευρώ και 40 λεπτά, ενώ η ενισχυμένη αγγίζει τα 2,6 ευρώ το λίτρο. Την ίδια ώρα το πετρέλαιο κίνησης πωλείται πλέον με δύο ευρώ και 12 λεπτά το λίτρο.

Aκόμα και σε σύγκριση με ένα μήνα πριν, οι αυξήσεις στα καύσιμα είναι μεγάλες. 6,1% στην απλή αμόλυβδη, 12% στο πετρέλαιο κίνησης.

Οι τιμές αναμένεται να παρουσιάσουν μικρή μείωση στις αρχές της εβδομάδας αλλά με τις εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία αναμένεται η τιμή της αμόλυβδης να εκτοξευθεί ξανά…

«Το γεγονός στην Ουκρανία που φούντωσε ξανά τα πολεμικά σενάρια, ενδεχομένως να φέρει αύξηση στην βενζίνη αμόλυβδη και να προσεγγίσει τα 2,5 ευρώ μετά την Τετάρτη», δήλωσε ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος καυσίμων θα το πάρουν τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, ενώ περισσότερο κερδισμένοι θα είναι όσοι επιλέξουν το smartphone για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας, με την οποία θα κερδίσουν μπόνους 15 ευρώ.

Εκτός του Fuel Pass μένουν:

-μηχανάκια 50 κυβικών
-επαγγελματικά και αγροτικά οχήματα
-όσοι δεν θα κάνουν φορολογική δήλωση 2021
-όσοι δεν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια

Επιστροφή για ρεύμα έως 600 ευρώ
Μέχρι την τελευταία ημέρα του Ιουνίου θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για το Power Pass, την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν την επιδότηση, με επιστροφές ποσών από 18 έως 600 ευρώ.

Περισσότεροι από 6,3 εκατ. φορολογούμενοι με ετήσια οικογενειακά εισοδήματα έως και 45.000 ευρώ δικαιούνται να εισπράξουν την έκτακτη επιδότηση για την κατανάλωση του τελευταίου εξαμήνου και συγκεκριμένα λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 31 Μαΐου του 2022.

Γονατίζουν οι επιχειρήσεις
Η ενεργειακή κρίση έχει επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και τις μικρές συνοικιακές επιχειρήσεις.

O Kώστας Κοντούρης για να περιορίσει τα έξοδα, αφήνει ανοιχτή την πόρτα του φούρνου, κρατά κλειστό το κλιματιστικό: «Ανεβαίνει το πετρέλαιο, ανεβαίνει και το ρεύμα, δεν μπορούμε να ανάψουμε πολύ τον κλιματισμό, προσπαθούμε», δήλωσε.

Αυτό τον πρωτότυπο τρόπο έχει βρει για να μειώσει τον λογαριασμό ρεύματος ο Γιάννης Χαραμής. Έχει βγάλει τα μισά ψυγεία από το ρεύμα και μεταφέρει καθημερινά τα προϊόντα από τη ζέστη στο κρύο.

Η καταβολή των ποσών για το ηλεκτρικό ρεύμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου.