Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση της Εκπροσώπου Τύπου του κινήματος «Ελεύθεροι Ξανά» σχετικά με τις ρήτρες αναπροσαρμογής

Στα πλαίσια διαφάνειας και δημοσιοποίησης της αλήθειας που το κίνημα «Ελεύθεροι Ξανά» πρεσβεύει, η Εκπρόσωπος Τύπου κ. Μάντυ Σεβαστού εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση για την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή του σ/ν που αφορά τις ΑΠΕ και σχετίζεται με τις ρήτρες αναπροσαρμογής.

Επειδή πολλά γράφονται, λέγονται και τα περισσότερα είναι ΨΕΥΔΗ, το κίνημα «Ελεύθεροι Ξανά» αναζητώντας πάντοτε την αλήθεια και στα πλαίσια της διαφάνειας, ενημερώνουμε για το τί ακριβώς ισχύει και ρίχνουμε ΦΩΣ στην απάτη.




 

ΞΕΚΙΝΩ ΩΣ ΕΞΗΣ:

  1. Ο τσακωμός στελεχών κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το πότε μπήκε η ρήτρα είναι εντελώς ανόητος.
    Απλούστατα διότι:
    – Η ρήτρα αναπροσαρμογής υπεγράφη το 2013 ως μνημονιακός όρος επί κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου.
    – Ενεργοποιήθηκε για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ 05/08/2021 όπου οι καταναλωτές άρχισαν να βλέπουν υπέρογκα ποσά στους λογαριασμούς ρεύματος.
  2. Το χρηματιστήριο ενέργειας θεμελιώθηκε το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ενώ η ενέργεια μετατράπηκε σε 100% χρηματιστηριακό προϊόν όπου και εφαρμόζεται το λεγόμενο target model ΕΠΙΣΗΜΩΣ 1/11/2020 από τον τότε υπουργό ενέργειας Κ. Χατζηδάκη.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΔΩ:

Παρόλο που το Χρηματιστήριο Ενέργειας  πρωτοψηφίστηκε με το ν 4425/2016, η ολοκλήρωση των βημάτων για τη λειτουργία της αγοράς υπήρξε ένα από τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου του 2017, ενώ με το νόμο του 2018 δημιουργείται το χρηματιστήριο ενέργειας, ΚΑΝΕΝΑΣ μνημονιακός όρος δεν υπαγορεύει η ενέργεια να είναι 100% χρηματιστηριακό προϊόν. Αυτή η ΟΛΕΘΡΙΑ καινοτομία ανήκει στον υπουργό Χατζηδάκη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι τότε δηλώσεις του, πως «είναι αποφασισμένοι να σπάσουν αβγά για το όφελος των καταναλωτών» αποδεικνύουν τη γελοιότητα της πολιτικής «ξαφρίσματος» του καταναλωτή.

  1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΡΗΤΡΑΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ:
    Το μεγαλύτερο ψεύδος που αναγκάζεται μία κυβέρνηση επικοινωνιακής ΑΗΔΙΑΣ να επιστρατεύσει, καθότι  ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ να καταργηθεί! Το κόστος ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΤΑΙ στην τιμή αγοράς ενέργειας στα κυμαινόμενο τιμολόγια.
  2. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ:
    Ως τώρα, ο πάροχος είχε την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ενημερώνει τον καταναλωτή για τις κυμάνσεως στις τιμές 2 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ, ενώ με τη νέα τροπολογία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.

    Η απάτη που έχει στηθεί με βάση την ενέργεια είναι από τα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ της τελευταίας εικοσαετίας στη χώρα.

    Κάποιοι μπορεί να θεωρούν πως προστατεύοντας καρτέλ έχουν ασυλία…

    ΛΑΘΟΣ…

    Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό.

    Ως τέτοιο, δεν δύναται να ιδιωτικοποιείται σε ποσοστό άνω του 50% και ΑΣΦΑΛΩΣ κάποιοι να ΤΖΟΓΑΡΟΥΝ με την επιβίωση των συνανθρώπων μας.

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΕΛΟΣ.

    #Ερχόμαστε

Εκπρόσωπος Τύπου: Μάντυ Σεβαστού (6907945155)

Στοιχεία Επικοινωνίας:

www.eleutheroixana.gr

deltiatypou@eleutheroixana.gr