Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η Μητρόπολη Κορίνθου τιμά σήμερα τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα

Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα θα τιμήσει ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος αύριο Τετάρτη 29 Ιουνίου, μετά το πέρας της αρχιερατικής θείας λειτουργίας στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, στην Κόρινθο, με την οποία κορυφώνονται οι φετινές εκδηλώσεις της Μητρόπολης Κορίνθου “Παύλεια 2022” προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου. 

Συγκεκριμένα, μετά την θεία λειτουργία, περί τις 10.30 το πρωί, ο μητροπολίτης Διονύσιος θα απονείμει στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα το Ανώτερο Παράσημο της Μητρόπολης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους και συγκεκριμένα τον χρυσό Μεγάλο Σταυρό Α΄ Τάξεως του Αγίου Αποστόλου Παύλου, αναγορεύοντας παράλληλα τον Π. Νίκα σε Μεγάλο Ευεργέτη της Μητρόπολης Κορίνθου.

Η τιμή αυτή προς το πρόσωπο του περιφερειάρχη από τον μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο γίνεται -όπως ο ίδιος ο ιεράρχης αναφέρει στην σχετική πρόσκλησή του προς τον περιφερειάρχη Π. Νίκα- “ δια την αγάπη Σας προς τον Θεόν, την Ορθόδοξον Εκκλησίαν, την Κορινθίαν και τον Λαόν Αυτής ως και την πολυποίκιλον εν γένει προσφοράν Σας, εις την Περιφέρειάν μας”.