Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Απολυτήριες εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Αργολίδας -VIDEO

Στην αίθουσα διαλέξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, οι Απολυτήριες εξετάσεις του Ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 των σπουδαστών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας, για την απόκτηση Πτυχίου και Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής. Χαιρετισμό απεύθυνε ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος.Την Επιτροπή των Εξετάσεων αποτελούσαν , οι Μουσικολογιώτατοι κ. καθηγηταί

1) Γρηγόριος Κακούρης, 2) Φώτιος Κετσετζής, 3) Γρηγόριος Νταραβάνογλου, 4) Βασίλειος Μπίκος και 5) Γεώργιος Ντόβολος.

Οι σπουδαστές δούλεψαν σκληρά δίπλα στους άξιους καθηγητές της Σχολής ,τους Καρκαλάτο Δημήτριο, υποδιευθυντή και πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, Ρούτουλα Κωνσταντίνο, πρωτοψάλτη του Ιερού ναού Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου και Χαβιαρλή Ιωάννη Λαμπαδάριο του καθεδρικού Ι.Ν Αγίου Πέτρου

Στις εξετάσεις παραβρέθηκε κι η γραμματεία της Σχολής Πρεσβύτερος Θεόδωρος Στεργίου και η Πρεσβυτέρα Αικατερίνη Πολίτου.

Η έδρα της Σχολής βρίσκεται στο Ναύπλιο στο ισόγειο του κτιρίου που εκπέμπει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως, δίπλα από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, τμήματα της Σχολής λειτουργούν επίσης στο Αργος και στο Λυγουριό του Δήμου Επιδαύρου, για άνδρες και γυναίκες.

Η φοίτηση είναι υποχρεωτική, πενταετής και σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα Πτυχία, τα οποία θα χορηγεί η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως θα είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ