Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ποια θάλασσα; Καλοκαίρι στο βουνό. Λίμνη Δόξα (Φενεός) Ορεινή Κορινθία -VIDEO

Το καλοκαίρι το έχεις συνδυάσει με την παραλία, τη θάλασσα, το ταξίδι στο πλοίο. Στην Ελλάδα άλλωστε, δεν νοείται καλοκαίρι δίχως θάλασσα και ηλιοθεραπεία. Είναι δύσκολο να βάλεις στο πλάι τις χρόνιες συνήθειές σου και να δοκιμάσεις κάτι το διαφορετικό, ωστόσο μήπως φέτος έφτασε η στιγμή να μείνεις μακριά από τα πλοία και την πολυκοσμία και να εξερευνήσεις τα μαγικά τοπία της Ελλάδος; 

Προορισμός η Πελοπόννησος και συγκεκριμένα η Λίμνη Δόξα στο Φενεό Κορινθίας. Εδώ δεν θα είστε σε παραλία αλλά σε κάποια αποβάθρα ή βραχάκια γύρω από την ερωτεύσιμη λίμνη Δόξα. Εκεί που η ανθρώπινη παρέμβαση κατάφερε να δημιουργήσει κάτι το τόσο όμορφο σε σημείο που αν βρεθείς μια φορά στη ζωή σου, δεν θα μπορέσεις να της ξαναντισταθείς.

Το τοπίο βρίσκεται στα 900 μέτρα από την επιφάνεια του εδάφους. Η λίμνη δημιουργήθηκε το 1998, ωστόσο αν δεν δώσεις σημασία στο φράγμα, σου δίνει την εντύπωση ότι βρισκόταν εκεί από πάντα. Το καταγάλανο και γλυκό νερό της έχει δέσει τόσο με το γύρω τοπίο, το οποίο μπορείς να το εξερευνήσεις διαβαίνοντας τον δρόμο που την περιβάλλει με το αυτοκίνητο –ή το ποδήλατο- αναζητώντας το μέρος που σε εμπνέει να περάσεις το χρόνο σου.

Ο τόπος κρύβει μια μαγεία που δύσκολα θα τη βρεις αλλού. Εγκλωβισμένος ανάμεσα στο πράσινο και τα βουνά που με τα χωριά τους σου προσθέτουν αθωότητα και ρομαντισμό, βρίσκεσαι κυριολεκτικά σε μια άλλη διάσταση. Ξεχνάς δουλειές και δυσκολίες, βιώνεις ένα ταξίδι σκέτο ποίημα.

Τα λόγια είναι δύσκολο να περιγράψουν την αγαλλίαση και την διαφορετικότητα αυτού του τόπου. Ενός τοπίου που σε απορροφά, σε κάνει ένα με την μοναδική του ενέργεια και σου προκαλεί δάκρυα όταν έρθει η ώρα να το αποχωριστείς. Ένα μέρος που μόλις το ζήσεις, το αισθανθείς, το περπατήσεις και αναπνεύσεις, δεν θα σκεφτείς στιγμή ότι σου λείπει το νησί και ταυτόχρονα θα νιώσεις ανακούφιση που είναι ένας προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου.

Γιατί σίγουρα θα θες να το επισκεφτείς σύντομα και το προσεχές χειμώνα.

DroneDaysgr : Γιώργος Σοφούλης.