Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αθήνα απαντά στον προκλητικό τουρκικό χάρτη: Ιδιαίτερα επιθετική ενέργεια

Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας, τονίζουν διπλωματικές πηγές, απαντώντας άμεσα στην Τουρκία για τον προκλητικό χάρτη που έλαβε ως δώρο ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί από τους Γκρίζους Λύκους και δείχνει την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ως τμήμα της Τουρκίας.«Η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απολυτά καταδικαστέα», σημειώνουν διπλωματικές πηγές και συνεχίζουν:

«Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκιά της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση. Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας».

Ο Μπαχτσελί με χάρτη που δείχνει την Κρήτη και το μισό Αιγαίο ως μέρος της Τουρκίας
Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εταίρος του Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επισκέφθηκε την έδρα των Γκρίζων Λύκων και δέχθηκε ως δώρο έναν χάρτη που συνιστά την απόλυτη πρόκληση σε βάρος της Ελλάδας από πλευράς της Τουρκίας.
Ο επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος αποτελεί τον κυβερνητικό εταίρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι επί της ουσίας και επικεφαλής της ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης, Γκρίζοι Λύκοι. Το Σάββατο (9/7), ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί βρέθηκε στα γραφεία της οργάνωσης και προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου πρόκληση σε βάρος της Ελλάδας.

Εκεί, μετά τη συνάντηση που είχε με τα στελέχη των Γκρίζων Λύκων, ο αρχηγός του MHP δέχθηκε δώρο από τον αρχηγό της οργάνωσης, Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, έναν προκλητικό χάρτη. Σε αυτόν τα περισσότερα από τα νησιά του Αιγαίου αλλά και η Κρήτη, παρουσιάζονται ως μέρος της Τουρκίας!

«Ο ηγέτης μας, κ. Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία μας. Ο Θεός να τον ευλογεί και να του δώσει μακροζωία», αναφέρει το tweet των Γκρίζων Λύκων. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι ο Μπαχτσελί έχει θεσμικό ρόλο στην Τουρκία συνιστά ακόμα μια απόδειξη της επιθετικότητας της Άγκυρας και ξεκάθαρη απειλή σε βάρος της Ελλάδας.