Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΧωρίς κατηγορία

Φεγγάρι του ελαφιού: Έρχεται σήμερα το βράδυ, πότε θα εμφανιστεί

Πότε θα εμφανιστεί το Φεγγάρι του Ελαφιού

Η προτελευταία υπερπανσέληνος για το 2022, το λεγόμενο Φεγγάρι του Ελαφιού, θα κάνει την εμφάνιση του στον ουρανό σήμερα κατά την διάρκεια της νύχτας, σήμερα Τετάρτη 13 Ιουλίου.

Η τελευταία υπερπανσέληνος θα γίνει τον Αύγουστο αλλά αυτή του Ιουλίου είναι η πιο φωτεινή της φετινής χρονιάς. 

Πότε θα εμφανιστεί η υπερπανσέληνος

Η υπερπανσέληνος, σύμφωνα με το thestandard.gr , θα αρχίσει να κάνει την εμφάνιση της στις οκτώ το βράδυ και αναμένεται να κορυφωθεί στις 9:37 το βράδυ. Η φωτεινότητα της υπερπανσελήνου υπολογίζεται ότι θα αγγίξει το 100%, κάτι που σημαίνει ότι το φεγγάρι θα φανεί κατά 16% περίπου φωτεινότερο και 7% μεγαλύτερο από μια απλή πανσέληνο.

Όπως και οι υπόλοιπες πανσέληνοι έτσι και αυτή ονομασία προερχόμενη από φυλές των ινδιάνων της Αμερικής, ονομασίες που σχετίζονται με φυσικά ή άλλα φαινόμενα που συνέβαιναν κατά τη διάρκεια της εκάστοτε πανσελήνου και οι ινδιάνικες φυλές τα συνέδεαν με το φεγγάρι.

Η πανσέληνος του Ιουλίου ονομάζεται «Φεγγάρι του Ελαφιού» επειδή τα ελάφια βιώνουν απώλεια κάθε χρόνο των κεράτων τους τα οποία αναπτύσσονται εξ αρχής κάθε φορά και τον Ιούλιο τα κέρατα τους φτάνουν σε επίπεδο πλήρους ανάπτυξης.