Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Λιγνάδης: «Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω» -VIDEO

Εκτός φυλακής από χθες ο Δημήτρης Λιγνάδης καθώς η ποινή που του καταλογίστηκε για δυο βιασμούς έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο εφετείο. Για τον ανασταλτικό χαρακτήρας της ποινής, θα πρέπει να σημειώσουμε, μεταξύ των πολλών αντιδράσεων που εκφράστηκαν ήταν και του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών.
«1,5 χρόνο επιτρέψτε μου για το λαϊκό της έκφρασης “παίζανε μπάλα μόνοι τους” νομίζω τώρα δικαιούμαι να αρχίσω να μιλάω και εγώ στο τέλος αυτής της περιπέτειας….στο εφετείο θα δικαιωθώ πλήρως και θα αποκατασταθεί η αλήθεια» δήλωσε ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης κατά την έξοδό του από τις φυλακές.



Δύο ημέρες μετά την απόφαση του μικτού ορκωτού δικαστηρίου που καταδίκασε τον Δημήτρη Λιγνάδη σε 12 χρόνια κάθειρξη για δύο βιασμούς και τον αθώωσε για άλλους δύο, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού, ύστερα από 17 μήνες κράτησης, καθώς του χορηγήθηκε κατά πλειοψηφία αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Κρατώντας ένα σακίδιο και ένα σακ βουαγιαζ με τα προσωπικά του αντικείμενα, ψύχραιμος, έκανε τις πρώτες δηλώσεις στις κάμερες.

«Έχω περίπου 1,5 χρόνο να μιλήσω δεν είναι η στιγμή να πω πολλά πράγματα θα έρθουνε και αυτές οι στιγμές. Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι ότι ποτέ δεν πίστευα ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα μπορούσε να παρασυρθεί όπως και δεν παρασύρθηκε για όλες αυτές τις κατηγορίες που αντιμετώπισα όπως ίσως παρασύρθηκε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας» συμπλήρωσε.

Ένας από τους όρους για να αποφυλακιστεί ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν να καταβάλλει το ποσό των 30.000 ευρώ.

«Θέλω να ευχαριστήσω από την ψυχή μου τον Αλέξη Κούγια με μεγάλη αυταπάρνηση με βοήθησε και με βοηθάει σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι» είπε.

«Όταν μιλάει η Δικαιοσύνη εμείς όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι πρέπει να σιωπούμε» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

«Είμαι βέβαιος από την πρώτη στιγμή, ήμουν βέβαιος ότι δεν έχει διαπράξει κανένα βιασμό» δήλωσε ο αδερφός του σκηνοθέτη, Γιάννης Λιγνάδης.

Οργισμένες αντιδράσεις από την αποφυλάκιση
Aνάμεσα στα επικριτικά σχόλια στα social media για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη ξεχωρίζει η ανάρτηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την τύχη μου που ο θύτης μου δεν ήταν “γνωστός σκηνοθέτης”, “γνωστός ηθοποιός” και αποδόθηκε δικαιοσύνη. (Έστω και αυτή που έχουμε τέλος πάντων). Για τα υπόλοιπα θύματα, συγγνώμη και ντροπή. Οι υπόλοιποι κλειδώστε τα ανήλικα παιδιά στο σπίτι για να γλιτώσετε. Η δικαιοσύνη δεν μπορεί» έγραψε σε δημόσια ανάρτησή της, η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Με πανό και συνθήματα εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους στην απόφαση αποφυλάκισης Λιγνάδη μέχρι το εφετείο, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για δυο βιασμούς και καταδικαστική ποινή φυλάκισης 12 ετών ,πολίτες ,συλλογικότητες και μέλη του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών.

«Μην ξεχνάμε ότι ο Λιγνάδης είναι ένοχος δεν έχει αθωωθεί έχει βγει με παράθυρο νόμου εκτός φυλακής αυτό λέει πολλά» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Τέτοια κτηνωδία δεν υπάρχει μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας κρύβονται μπροστά από νομικίστικα τερτίπια» δήλωσε ο ηθοποιός, Γιάννης Μπονστατζόγλου.

Το επόμενο χρονικό διάστημα ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένει να προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσής του στο εφετείο.

megatv