Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑΡΘΡΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Α.Γ Καλλής: Η Νεμέα στο Ηρώδειο

Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 στο Ηρώδειο (όπως λανθασμένα έχει επικρατήσει , κανονικά είναι στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού), η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, θα δώσει συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκη , παίζοντας δύο σημαντικά έργα αυτού , το ”Χαμόγελο της Τζοκόντας” και τους ”Όρνιθες” .
Στην μέγιστη αυτή εκδήλωση θα συμμετέχουν:



1.Η Χορωδία της ΕΡΤ(Διεύθυνση διδασκαλίας Μιχάλης Παπαπέτρου)
2.Η Χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων και
3.Η Παιδική Χορωδία Rosarte.

ΕΔΩ. ΑΚΡΙΒΩΣ βρίσκεται και η αιτιολογία του τίτλου του παρόντος άρθρου.
Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η συμμετοχή της Νεμέας μέσω μιας πραγματικά ταπεινής και μεγάλης καλλιτέχνιδας ,που δεν είναι άλλη από την δική μας Μαρία Ζαβίτσα.
Η Μαρία Ζαβίτσα είναι η μεγάλη μας Σοπράνο με την βελούδινη φωνή , που χρόνια τώρα , διαπρέπει εντός και εκτός Ελλάδος κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους ίδιον του σπάνιου χαρακτήρα της.


Η Νεμέα της οφείλει πολλά , γιατί άνοιξε δρόμους πολιτισμού τα προηγούμενα χρόνια και είναι πάντα παρούσα όταν της ζητηθεί η συμμετοχή της στην όποια εκδήλωση που προάγει τον πολιτισμό του τόπου.

ΟΜΩΣ ,θεωρώ ότι θα πρέπει , ο Δήμος στους Νεμεάτες καλλιτέχνες , αυτού μάλιστα του διαμετρήματος ,να δώσει τα ηνία, ώστε ο πολιτισμός να ακολουθήσει τροχιά ανάπτυξης και η πόλη να ωφεληθεί τα μέγιστα.
ΚΑΘΕ χρόνο, θα πρέπει στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου , να περιλαμβάνονται όλοι αυτοί οι σπουδαίοι Νεμεάτες καλλιτέχνες ως πρωταγωνιστές και όχι ως παρίες του όλου συστήματος.

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ παιδιά , οι δικοί μας άνθρωποι πρέπει να έχουν μέλλον στον τόπο μας.
Δεν είναι δυνατόν χρόνια τώρα, να τους ανακαλύπτουμε τελευταίοι, ενώ οι άλλοι ,οι εκτός περιοχής να τους τιμούν αποδίδοντας τους τα πρέποντα.
Και επίσης , θα έπρεπε μια αντιπροσωπεία από εκπροσώπους των τοπικών αρχών να παρευρίσκονται πάντα στον χώρο όπου δημιουργούν ,και μας κάνουν περήφανους είτε αυτό είναι μουσική, είτε θέατρο, είτε λογοτεχνία, ποίηση, είτε επιστήμη.

Όπου είναι θα πρέπει να είμαστε κι αυτό είναι μια επίσης πρόταση μου στο Δ.Σ του Δήμου Νεμέας , που ελπίζω κάποια στιγμή να υιοθετήσει, για να μην αισθάνονται αυτοί οι μέγιστοι Νεμεάτες του πολιτισμού , ξεχασμένοι και μόνοι απ’ τον τόπο τους .

Νεμέα – Δύναμή μας οι άνθρωποί μας και η ιστορία 3000 χρόνων.

Μαρία καλή επιτυχία στο Ηρώδειο – Τέλης Καλλής