Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Press Trip για την προώθηση του Τουρισμού Υγείας-Ευεξίας & του Loutraki Thermal Spa στην Αμερική!

Η Ένωση Ιστορικών Ιαματικών Πόλεων της Ευρώπης, η European Historic Thermal Towns Association (EHTTA), μέλος της οποίας είναι ο δήμος μας, σε συνεργασία με την European Travel Committee (ETC), διοργάνωσαν Press Trip για την προβολή των ιαματικών πηγών της Ελλάδος. Στο πρόγραμμά τους εντάχθηκε και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων, ο οποίος φιλοξένησε τον Ελληνοαμερικανό travel blogger Alex Kallimanis και τον Γενικό Γραμματέα Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας /Μέλος Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Μάρκο Δανά. Τους φιλοξενούμενους συνάντησε και ξενάγησε ο Δήμαρχος Λ-Π-ΑΓ.Θ κ. Γιώργος Γκιώνης.
 

Σκοπός του ταξιδιού ήταν τόσο η παρουσίαση όσο και η περαιτέρω εξοικείωση με τις υποδομές του Δήμου που επισκέφθηκαν, αλλά και η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής ως ελκυστικού και ασφαλούς προορισμού υγείας και ευεξία στο Αμερικανικό κοινό.

Στα πλαίσια του εν λόγω ταξιδιού, ο Toυριστικός Οργανισμός Λουτρακίου σε συνεργασία με τον Δήμο Λ-Π-ΑΓ.Θ, δραστήριος και ανοιχτός σε κάθε δράση προβολής που προκύπτει, είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει ο προορισμός σε ειδικές μορφές τουρισμού, όπως Θερμαλισμός, Αρχαιολογικός, Θρησκευτικός, με την επίσκεψη αντίστοιχα στο Loutraki Thermal Spa όπου είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν υδροθεραπεία στην υπερσύγχρονη πισίνα και χαλαρωτικό μασάζ αποκαλύπτοντας τα μυστικά που χαρίζουν υγεία, ευεξία, και χαλάρωση με τη ζωογόνο δύναμη του Ιαματικού νερού Λουτρακίου. στο. Επίσης, επισκέφθηκαν το Ποσιθεραπευτήριο, την Διώρυγα του Ισθμού και τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου στην Βουλιαγμένη.

Την διοργάνωση του Press Trip στήριξαν χορηγικά οι επιχειρήσεις με παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας και γαστρονομίας στους επισκέπτες και πιο συγκεκριμένα το Loutraki Thermal Spa, η Club Hotel Casino Loutraki, το εστιατόριο «Ypanema» και το Seaside Coffee Bar «Coralle».