Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Στην Αργολίδα η Μενδώνη – Δηλώσεις για τις αντιδράσεις από την αποφυλάκιση Λιγνάδη -VIDEO

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο στην πόλη του Ναυπλίου στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψης της στην Αργολίδα την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022.

Την Υπουργό Πολιτισμού συνόδευε ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ενώ την υποδέχθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης.
 

Το Πρόγραμμα της κ. Μενδώνη περιλαμβάνει την Δευτέρα 18 Ιουλίου αυτοψία στα έργα Πολιτισμού στο Ναύπλιο: Μπούρτζι, Παλαιό Τελωνείο, Αγ. Νικόλαος, Κτήριο Βίγγα, Αρχαιολογικό Μουσείο, Αγ. Γεώργιος, Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η απόδοση του ολοκληρωθέντος έργου πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο για την Πυρόσβεση Μυκηνών.

Θα ακολουθήσουν οι υπογραφές Προγραμματικών Συμβάσεων για τα έργα «Αγωγός τροφοδοσίας νερού ύδρευσης αρχαιολογικού χώρου Μυκηνών», «Μελέτες, Τεχνική βοήθεια για την Συντήρηση και Ανάδειξη Μνημείων Π.Ε. Αργολίδας» και «Ολοκλήρωση Μελετών για την ωρίμανση του έργου Στερέωση – Αποκατάσταση και Ανάδειξη του κτιρίου Τουρκικών Λουτρών (Χαμάμ) του Δήμου Ναυπλιέων».

Η κυρία Μενδώνη έκανε δηλώσεις μετά την συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αργολίδας:

Αναφέρθηκε επίσης και στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση αποφυλάκισης του Δημήτρη Λιγνάδη λέγοντας πως “Για την υπόθεση έχει αποφανθεί η Ελληνική δικαιοσύνη και πως καλό θα ήταν ο πολιτισμός να μην εργαλειοποιείται με αυτόν τον τρόπο, ο καθένας μπορεί να κρίνει… “.

argolikeseidhseis.gr