Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Εορτασμός Νίκης στα Δερβενάκια

Ο Σύλλογος μας θα συμμετέχει στον εορτασμό για τα 200 χρόνια
από την μάχη και νίκη του Κολοκοτρώνη στα Δερβενάκια.
Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι η διοργάνωση εορτασμού για τα 200 χρόνια από τη Νίκη στα Δερβενάκια θα γίνει στον Άγιο Βασίλειο την Τρίτη στις 26 Ιουλίου 2022 και ώρα 8.30μμ. σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων και την Κοινότητα Αγίου Βασιλείου.




 

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει α) θεατρική παράσταση με βάση τα Απομνημονεύματα των Αγωνιστών ειδικά διασκευασμένα και β) μουσικό μέρος με δημοτικά και έντεχνα τραγούδια.
Επειδή σας θεωρούμε ζωτικό μέρος των σχετικών εκδηλώσεων, σας καλούμε να λάβετε μέρος διοργανώνοντας πεζοπορία, που θα εκκινήσει στις 6 μ.μ. από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, θα διασχίσει το ιστορικό μονοπάτι, που εντοπίστηκε και ανοίχτηκε το 2021 και θα καταλήξει στον Άγιο Βασίλειο, πριν την έναρξη της εκεί εκδήλωσης.

Θεωρούμε την πεζοπορία αυτή ιδιαίτερα σημαντική, γιατί συνδέεται με το σπουδαίο αυτό γεγονός, αναδεικνύει την ιστορία του τόπου μας και ευελπιστούμε να καθιερωθεί ως μια ενδιαφέρουσα ιστορική πεζοπορική διαδρομή, που θα εμπλουτιστεί σταδιακά με ποικίλες πληροφοριακές παρεμβάσεις.
Την μεταφορά των πεζοπόρων από τον Άγιο Βασίλειο έως τα Δερβενάκια θα αναλάβει η Κοινότητα με δικά της μέσα.

Πληροφορίες, και δηλώσεις συμμετοχής στον Χριστόφορο Καραγιώργο.6948002379.