Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Χρηματοδότηση 700.000 € για την Πυρόπληκτη Περιοχή του Σχίνου

Την υλοποίηση του έργου “Αποκατάσταση Βλαβών Οδικού Δικτύου στην Πυρόπληκτη Περιοχή του Σχίνου” δρομολόγησαν με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας και ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, στην Κόρινθο.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η αποκατάσταση των βλαβών του οδικού δικτύου στην περιοχή του Σχίνου που προκλήθηκαν μετά την πυρκαγιά του Μαΐου 2021. 

Ειδικότερα, οι εργασίες που προβλέπονται από την μελέτη του έργου, περιλαμβάνουν τον καθαρισμό ερεισμάτων, ρείθρων, την κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου μήκους περίπου πεντακοσίων μέτρων, την κατασκευή τριών κιβωτοειδών οχετών, την άρση καταπτώσεων, την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, τον καθαρισμό ρεμάτων, την αποκατάσταση φθαρμένων ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας, την κατασκευή νέου οδοστρώματος επί των προς κατασκευή κιβωτιοειδών οχετών, την διαγράμμιση του οδοστρώματος, την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων.

Το έργο προϋπολογισμού 700.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) χρηματοδοτείται από από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η μελέτη του έργου προϋπολογισμού 99.889,11€ εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας και Υπηρεσιών Δόμησης του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την υλοποίηση ενός τόσο ουσιαστικού έργου για την πληγείσα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, περιοχή του Σχίνου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κ. Αθηνά Κόρκα – Κώνστα και τους δύο θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Αναστάσιο Γκιολή και Χάρη Βυτινιώτη για γα την ευαισθησία τους και την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας για την αποκατάσταση των βλαβών του οδικού δικτύου στην περιοχή.

Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε και να αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμη πηγή χρηματοδότησης, προκειμένου να υλοποιήσουμε μικρά και μεγάλα έργα για την ανάπτυξη του τόπου μας».