Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεία: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο – Καίγονται σπίτια -VIDEO

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στα Μακρίσια του Δήμου Κρεστένων στην Ηλεία, το μεσημέρι της Κυριακής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά χαρακτηρίζεται εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς πλησιάζει προς την Κρέστενα και ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση κατασκήνωσης.




 

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Μακρίσια, έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Φρίξα, ενώ έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Κρέστενα, Μακρίσια και Σκυλλουντία.

Κάτοικοι τρέχουν να σωθούν
Οι εικόνες από το μέτωπο της φωτιάς είναι αποκαλυπτικές.

Άνθρωποι να τρέχουν πίσω από τους πυροσβέστες και άλλοι προς τα σημεία που υπάρχουν λεωφορεία. Κάποιοι παίρνουν τα αυτοκίνητά τους, για να μετακινηθούν προς το κέντρο της πόλης.

Η φωτιά σε πολλά σημεία έχει περάσει από τη μια πλευρά του δρόμου στην άλλη. Τα σπίτια σε εκείνες τις περιοχές έχουν περικυκλωθεί από τις φλόγες και όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν την ολική καταστροφή.

Στην περιοχή επιχειρούν 125 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 4 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα.

Σε ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας
Ήδη βρίσκονται σε ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας στα Κρέστενα, στην Αρχαία Ολυμπία, στη Ζαχάρω όπως και το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου.

Μέχρι τώρα μόνο ένας πολίτης που υπέστη ζημιές το σπίτι του από την πυρκαγιά έχει προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Κρεστένων. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

megatv